Osnovan Atletski klub Zabok

Idejni začetnik i promotor ove hvale vrijedne inicijative, Matija Grabrovečki, izabran je za prvog predsjednika AK Zabok, a dužnost dopredsjednika obavljat će Ivan Lovrenčić

  AK ZABOK 1.JPG

Sportski Zabok konačno je dobio klub koji će promovirati „kraljicu sportova“- atletiku. Na inicijativu vrsnog atletičara, bivšeg prvaka Hrvatske u maratonu, Matije Grabrovečkog, osnovan je Atletski klub Zabok u prostorijama NK Mladost iz Zaboka.

Kao što je i logično idejni začetnik i promotor ove hvale vrijedne inicijative, Matija Grabrovečki, izabran je za prvog predsjednika AK Zabok, a dužnost dopredsjednika obavljat će Ivan Lovrenčić. Uz spomenuti dvojac u Upravnom odboru klubu važne odluke će donositi i: Željka Gašparić, Renata Grabrovečki, Nikola Špoljar, Mark Tomek i Željko Kliček, koji će ujedno obnašati i ulogu tajnika. U Nadzorni odbor kluba odabrani su: Darko Tomek, Andreja Grabrovečki, Marko Gorički, Mario Špoljar i Damir Balaško, dok će Disciplinsku komisiju činiti: Jadranka Repovečki,, Jelena Miličević, Ivica Gašparić, Zoran Sadaić i Nikola Borovčak. Ne moramo ni napominjati da su sve odluke na osnivačkoj skupštini donijete jednoglasno.

Matija Grabrovečki i Ivica Lovrenčić ovlaštene su osobe za zastupanje kluba, a na samoj skupštini logično je donijeta odluka i da se AK Zabok što prije priključi Hrvatskom atletskom savezu i Sportskoj zajednici Grada Zaboka, što su za sada primarni ciljevi kluba. Uz to kao glavni ciljevi su istaknuti organiziranje i provođenje sustavnih treninga, gdje će Grabrovečki također imati vodeću ulogu, pošto je odnedavno postao licencirani atletski trener. Jedan od ciljeva AK Zabok svakako je i osnivanje atletske škole, kao i škole trčanja za djecu i odrasle. Klub će vrlo brzo pokrenuti inicijativu za izgradnju tartan staze oko glavnog igrališta NK Mladost. Kao ciljevi istaknuti su još i nabavka rekvizeta i sportske opreme, unapređivanje stručnog rada, suradnja s drugim klubovima, osobito s AK Agram iz Zagreba. Svi atletičari novoosnovanog kluba koji prerastu zabočku sredinu, imat će dodatnu potporu u AK Agram. Konačni cilj kluba naravno je uspješan klub s konkuretnim rezultatima na državnoj razini.

Do upisa kluba u registar udruga, novi članovi će i dalje nastupati za klubove u kojima su nastupali do ove sezone.
- Ideja da osnujem atletski klub nije došla iznenada i iz „vedrog neba“. Veliki broj atletičara iz Zaboka i bliže okolice, uspješno brani boje drugih zagorskih klubova, pa se logično ukazala potreba da Zabok dobije i atletski klub. Već sada imamo rezultate na državnom nivou, u tom segmentu uz braću Špoljar, prednjači i moja malenkost, ali ima tu još vrlo kvalitetnih natjecatelja. Nadam se da je pred AK Zabok svijetla budućnost – riječi su predsjednika AK Zabok, Matije Grabrovečkog.