Osam golova 'Lokosa' na reviji u Oroslavju

Lokomotiva je gostovala u sklopu Dana grada Oroslavja i 90. godišnje osnutka kluba

  LOKOSI 2.jpg

U sklopu Dana grada Oroslavja i 90. godišnjice osnutka kluba u Oroslavju gostovao hrvatski prvoligaš Lokomotiva iz Zagreba. Kombinirana momčad Lokomotive sastavljena od rekovalscenta i izlaznih juniora nije imala milosti prema domaćinu i na kraju je slavila s visokih 8:1. No rezultat nije bio primaran ni za jednog od takmaca u ovoj revijalnoj utakmici.

Goste je u vodstvo doveo Kastrati nakon lijepe solo-akcije već u 7. minuti, a isti je igrač asistirao bivšem igraču Dinama, Matiasu Chagi, za 2:0. Na 3:0 povisio je Jakić glavom nakon ubačaja s desne strane, a s dva uzastopna pogotka aktivni Ivan Antunović odveo je „Lokose“ na odmor s rezultaom 5:0.
U nastavku nakon brojnih izmjena domaćin se malo oslobodio pritiska, pa je tako u 56. minuti P. Z. Grabušić umalo lobom iznenadio gostujućeg vratara. Domaći ipak uspjevaju postići počasni pogodak i to protiv svog najaktivnijeg igrača, Nevena Piškovića, koji je precizan iz nasjstrože kazne, nakon što je netko od igrača Lokomotive rukom igrao u svom kaznenom prostoru. U 78. minuti Mihaljević izlazi sam pred Knezića i matira ga za 1:6. Domaći vratar istaknuo se minutu kasnije kada je u jednom napadu obranio tri teška udarca gostiju. Do kraja utakmice još je jednom iz blizine Mihaljević savladao Knezića, a konačnih 1:8 postavlja Lovrić na asistenciju Brezine.

- Zahvaljujem se Lokomotivi što nam je uveličala 90-godišnjicu postojanja kluba. Dečki su se borili koliko su mogli, no rezultat je realan. Hvala publici koja nas je bodrila i upravi kluba koja nam je dovela ovako veliko nogometno ime u Oroslavje – riječi su trenera domaćih, Danijela Tomaškovića, nakon utakmice.
-Svaka utakmica posluži svrsi, pa tako i ova. Domaćin je bio korektan protivnik. Zadovoljan sam pristupom svih svojih nogometaša. Imamo par igrača kojima će koristiti koja minuta više. Hvala domaćinu koji nas je lijepo ugostio, nadam se da ćemo još koji put doći u Oroslavje. – izjavio je nakon utakmice Mario Tokić, trener Lokomotive.

OROSLAVJE – LOKOMOTIVA 1:8 (0:5)

OROSLAVJE: igralište Oroslavja, GLEDATELJA: 200, SUCI: K. Sokolić, I. Kumpar, N. Kožar.

STRIJELCI: 0:1 Kastrafi 7', 0:2 Chago 20', 0:3 Jakić 31', 0:4 Antunović 39, 0:5 Antunović 45', 1:5 Pišković 64' (11 m), 1:6 Mihaljević 78', 1:7 Mihaljević 84', 1:8 Lovrić 90'.

OROSLAVJE: Gredičak, Mustač, Suntešić, Tuđa, Grlić, Pišković, Turčić, P. Z. Grabušić, E. Grabušić, Grgec, Krajcar. JOŠ SU IGRALI: Knezić, Piljek, Pavlić, Hursa, Kožuh, Ruk. TRENER: Danijel Tomašković

LOKOMOTIVA: Vasilj, Kluk, Karačić, Lovrić, Soldo, Valentić, Burić, Chago, Kastrafi, Antunović, Jakić. JOŠ SU IGRALI: Bermanec, Vinogradec, Majcahić, Brezina, Rufati, John, Naseraj, Mihaljević. TRENER: Mario Tokić