Oroslavje pobjedom uveličalo svoj veliki dan

OS5.jpg

Odličan susjedski derbi između Oroslavja i Stubice u 14. kolu I. ŽNL KZŽ u sjajnom ambijentu pred četrisotinjak gledatelja završio je pobjedom domaćina od 3:2. Tako je Oroslavje na najbolji mogući način završilo veliki dan za klub u kojem su svečano otvorene dugo očekivane svlačionice.

Vidjeli smo dva različita poluvremena. U prvom je dominirala Stubica, u drugom Oroslavje, a kad se sve zbroji i oduzme minimalna pobjeda domaćina sasvim je zaslužena. Stubica je dominirala od početka i imala prvu priliku preko Gajskog već u 11. minuti, no Horvat odbija njegov oštar udarac u polje. U jeku dominacije Stubice, domaći su nenadano poveli. Mladi vratar Benko darivao je Iskrića loptom u noge, a ovaj je poklon primio bez razmišljanja i pogodio nebranjenu mrežu za 1:0 na veliko oduševljenje brojnih navijača domaćih. U 17. je dobro pucao Nasić, ali Benko se ovaj puta iskazao dobrom obranom. Gosti su se brzo sabrali i opasno prijetili preko Brazilca Muniza u 21. minuti, no Horvat je odlično obranio njegov udarac. Potez utakmice vidjeli smo u 25. minuti. Đurinec je odlično ubacio s desne strane, a Brazilac Venancio Henrique Muniz primiro loptu prsima i prekrasnim volejom pogodio mrežu za 1:1. Eurogol. Šest minuta kasnije gosti su svoju dominaciju okrunili i drugim pogotkom. Pešec je izašao jedan na jedan s Horvatom koji sjajno brani njegov udarac, no lopta se odbila do Čekolja koji pogađa nebranjenu mrežu za 1:2. Do kraja utakmice vidjeli smo dva neprecizna pokušaja domaćih iz daljine, ali prvo Frinčić iz igre, a potom i Šlogar iz slobodnog udarca nisu bili precizni.

U drugom poluvremenu sasvim druga slika. Jurčec je u svlačionici ostavio Golubana i Frinčić, a umjesto njih ubacio Starešinu i Kovačića i igra domaćih dobila je sasvim drugu fizionomiju. Gosti su u 41. minuti ostali bez ozlijeđenog kapetana Matuša i njihova je obrana izgubila stabilnost. Oroslavje se nametnulo od samog početka drugog poluvremena pa je tako Šlogar u 46. minuti iz dobre pozicije pucao preko gola. Pet minuta kasnije Šlogar iz dobre pozicije pogađa gostujći blok. U 54. iz kosa s desne strane prijeti Pišković, ali je zamalo neprecizan. Minutu kasnije ponovno je na sceni Šlogar koji pogađa vanjski dio mreže. I onda napokon u 57. minuti Šlogar je namijestio svoje nišanske sprave. Iz slobodnog udarca s 18 metara udaljenosti pucao je prizemno pokraj „živog zida“ i spremio loptu u mrežu za 2:2. Domaći se ne mire samo s izjednačenjem, osjećaju da su bolja momčad i traže treći pogodak. A on je mogao stići već u 63. minuti kada je Bjelčić odlično probio lijevu stranu i uposlio Nasića koji dobro puca, ali s gol-crte loptu u polje izbija Barlović. Gledalište je eksplodiralo u 82. minuti. Velemajstor Šlogar prebacio je „živi zid“ iz slobodnog udarca i pogodio vodstvo domaćih od 3:2. Mogao je tri minute kasnije Iskrić povećati to vodstvo nakon odličnog ubačaja Kovačića, ali gostujući vratar Benko odlično je obranio njegov udarac. U drugoj minuti sudačke nadoknade jedina prava prilika za goste u nastavku. Gajski je krenuo sam prema Horvatu, ali otišao je previše udesno i pucao pokraj gola. Odmah u idućem napadu Šlogar odlično pronalazi Iskrića koji loše puca iz prve, iako je imao i boljih rješenja. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda Oroslavja u jednom odličnom „susjedskom derbiju“ o kojem će se još dugo pričati.

OROSLAVJE – STUBICA 0:0

OROSLAVJE: igralište Oroslavja, GLEDATELJA: 400, SUCI: Kumpar, Bedeniković i Sumpor.

STRIJELCI: 1:0 Iskrić 13', 1:1 Muniz 25', 1:2 Čekolj 31', 2:2 Šlogar 54', 3:2 Šlogar 77'.

OROSLAVJE: Horvat, Goluban (46' Starešina), Krajcar, Frinčić (46' Kovačić), Iskrić, Nasić (90' Grlić), Pišković, Leuštek, Bjelčić (83' Mihvoljanec), Šantek, Šlogar. TRENER: Renato Jurčec

STUBICA: Benko, Barlović, Matuša (41' Silva), Čekolj (65' Benko), Vlahović, Pešec, Gajski, Švaljek, Đurinec, Muniz, Korman. TRENER: Zlatko Koletić

IZJAVE TRENERA:

Renato Jurčec:“Upozoravao sam svoje igrače da će imati veliki pritisak zbog ovih događanja oko svečanog otvaranja novih svlačionica. Danas je bio jedan lijepi dan za Oroslavje i to će se pamtiti narednih pedestak godina. Rekao sam im da ne bi bilo dobro da se za dvadesetak godina kad budu veterani prisjete da su izgubili ovu utakmicu. Bili smo u velikom grču, krenuli smo dobro sretnim golom, ali objektivno je Stubica u prvom poluvremenu bila bolja čak možda i za dva gola. Bolje su stajali, bolje izlazili. Osim pogotka Iskrića nakon greške vratara mi praktički nismo ništa napravili. Zamjenom dva iskusnija igrača u poluvremenu dignuli smo se u igri i praktički je bilo samo pitanje trenutka kad ćemo preokrenuti rezultat. Bili smo puno bolji u nastavku i mislim da je naša pobjeda zaslužena“.

Zlatko Koletić, Stubica:“Ovo je definitivno bio pravi zagorski derbi prve županijske lige. Prije svega bi htio čestitati domaćinima na organizaciji ovog događaja i čestitati im na otvorenju ovih lijepih novih svlačionica. Što se tiče utakmice fenomenalno smo ušli i cijelo prvo poluvrijeme kontrolirali utakmicu. Sve je bilo u našim nogama, no neki igrači kao da su ostali u svlačionici u drugom poluvremenu. Kao da nisu bili psihički spremni za ovaj naboj koji se očekivao od njih i jednostavno je završilo kako je završilo. Naša igra previše ovisi o kapetanu Matuši i njegov izlazak iz igre jednostavno nismo mogli nadoknaditi“.