Oroslavje obilježilo Europski tjedan mobilnosti

Autor zagorje.com

Sljedeće, 5. kolo Bumbar lige održat će se 29. 9. u 16:00 sati na sportskim terenima OŠ A. Cesarca u Krapini

bumbar liga glavna.jpg

Povodom Europskog tjedna mobilnosti,  u organizaciji Osnovne škole Oroslavje i Atletskog kluba Oroslavje, 24. rujna održano je pokazno 4. kolo Bumbar lige za sve zainteresirane učenike. - Bilo je prekrasno vidjeti cijele razrede kako dolaze u pratnji svojih učiteljica, a došli su čak i učenici iz područne škole – rekli su organizatori.

Kroz jedan školski sat organizatori su primili po tri razredna odjeljenja. 60-ak djece se okušalo u suručnom bacanju kugle (gumene inačice željeznih, težinom prilagođene djeci), bacanju vorteksa (bezopasni i zanimljivo rekvizit pri učenju bacanja koplja) i štafeti s preponama.

- Završili smo četvrti sat sa četvrtim razredima. Djeci su podijeljene diplome za sudjelovanje i slatka okrepa, koje im je omogućio grad Oroslavje. Ovo događanje nije bilo natjecateljskog karaktera za niže razrede, naglasak je bio na dobrom provodu i zabavi. Upravo smo to naglasili djeci: neka ne zaborave kako bavljenje sportom može i treba biti zabavno te da, ako nisu članovi nekog sportskog kluba, što više vremena provedu na zraku i u kretanju – rekli su organizatori.

Iako je većina djece rekla da im je štafeta bila najzanimljivija tog dana, mnogi su se odlučili za neki od bacačkih rekvizita što dokazuje da je atletika divan i raznovrstan sport u kojem svatko nađe nešto za sebe.

Popodne se održalo natjecanje za učenike viših razreda. Njih je bilo "samo" 60-ak jer smo zbog vremena i prostora morali ograničiti njihov broj po razredima. Sve je bilo gotovo kroz sat i pol. Za razliku od onog ranije, ovo je bilo pravo natjecanje u kojem su svi dobili sudioničke diplome, ali smo obradili rezultate i onim najboljima kroz osam kategorija (djevojčice i dječaci 5. - 8. razreda) dodijelili medalje.

Viši razredi natjecali su se u skoku udalj s mjesta, suvanju kugle, sprintu s preponama, gađanju vorteksom u metu.

Zahvaljujemo gradu Oroslavju i gradonačelniku Emilu Gredičaku na suradnji, diplomama i okrepama, Osnovnoj školi Oroslavje na susretljivosti i izvrsnoj reorganizaciji nastave, svim učiteljima i profesorima na izlaženju u susret, roditeljima na povjerenju i divnoj djeci na sudjelovanju – poručili su organizatori.

Dodajmo kako su natjecanje vodili treneri i članovi AK Oroslavja, petorka iz obitelji Burek: Nino, Jasmina, Tin, Jana i Klara te Klarina prijateljica iz razreda 3. a, Leda Mrnjec. Bilo je tako koncipirano da se uz minimalno voditelja/ sudaca, kroz kratko vrijeme i bez nepotrebnog čekanja, moglo tako puno djece natjecati u nekoliko disciplina iz atletike, a prilagođenih djeci i početnicima – i po tome je poznata Bumbar liga.

Sljedeće, 5. kolo Bumbar lige održat će se 29. 9. u 16:00 sati na sportskim terenima OŠ A. Cesarca u Krapini, osim u slučaju lošeg vremena pa se informirajte na stranicama AK Oroslavje o eventualnoj promjeni termina.

Svi će dobiti diplome za sudjelovanje, a na zadnjem kolu moći će se osvajati i medalje i pehari.

- Očekujemo i odrasle da nam se priključe! Bumbar liga je besplatna, s ciljem približavanja atletike i sporta općenito i djeci i odraslima - poručili su iz AK Oroslavje.