Olimpovci uspješni u Sisku

Najbolji pojedinac iz redova Olimpa bio je mlađi kadet Patrik Erceg koji je osvojio 6 individualnih zlatnih medalja

SPORT 20.6._PLIVANJE.jpg

U organizacija PK Sisak-Janaf u Sisku je održano održano Regionalno Prvenstvo Hrvatske Regije 4 u plivanju. Novost u natjecanju bila je ta što su mlađi kadeti i početnici po prvi puta odvojeno plivali od od ostalih kategorija. Na 50-metarskom bazenu ŠRC Sisak okupilo se 187 plivačica i plivča iz Regije 4, kojoj pripada deset plivačkih klubova, među kojima je bio i PK Olimp, koji je predvodila trenerica Maja Martinić. Plivački klub Olimp Zabok nastupio je s ekipom od 17 natjecatelja, 6 plivačica i 11 plivača. Oni su ukupno u individualnim i štafetnim utrkama osvojili 47 medalja, od toga 20 u štafetama. Zlatnih je bilo 19, srebrnih 16 i brončanih 12.

Najbolji pojedinac iz redova Olimpa bio je mlađi kadet Patrik Erceg koji je osvojio 6 individualnih zlatnih medalja. Ovim nastupom potvrdio je nastup na državnom kadetskom prvenstvu. Bio je najbolji u svim disciplinama u kojima je nastupio. Isti broj medalja osvojila je i mlađa kadetkinja Jana Pavalić u konkurenciji sa godinu dana starijim plivačicama što je također iznimam rezultat. Pet medalja osvojio je u kategoriji početnika Leon Novak, a četiri mlađi kadet Mauro Šipek Glavač. Tri medalje osvojila je i početnica Lori Šipek Glavač, a po jednu mlađa kadetkinja Vanja Bartol, Emma Horvat i Ivan Bogdanić.
Muško-ženska štafeta početnika Olimpa na 4 x 50 mješovito u sastavu: Toto Šipek Glavač, Lori Šipek Glavač, Emma Horvat i Leon Novak osvojila je prvo mjesto, a na 4 x 50 slobodno bila je druga. Muška mlađe kadetska štafeta na 4 x 100 slobodno u sastavu: Mauro Šipek Glavač, Ivan Bogdanić, Patrik Erceg i Roko Damiani osvojila je prvo mjesto , a na 4 x 100 mješovito bila je druga. Mlađe kadetska ženska štafeta na 4 x 100 slobodno u sastavu: Vanja Bartol, Marija Žnidarec, Jana Pavalić i Gita Vlahek osvojila je drugo mjesto , na 4 x 100 mješovito bila je četvrta.

Sportski direktor prof. Ivica Androić priključio se ekipi u Sisku u drugom dijelu natjedcanja, iz razloga što je s juniorkom Janom Vranić odrađivao trening u Tuheljskim Toplicama u sklopu priprema za predstojeće Europsko juniorsko prvenstvo koje će se od 26.6.-3.7. održati u Izraelu.
.