Olimpovci osvojili 151 odličje na regionalnoj smotri

U Sisku je nastupilo je 147 plivača i plivačica iz 12 klubova ove regije

olimp_u_sisku.jpg

U organizaciji PK Sisak-Janaf koji je imao pomoć Hrvatskog plivačkog saveza i plivačkih klubova Regije 4, na 50-metarskom zatovrenom bazenu ŠRC Sisak održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske Regije 4 u plivanju. Nastupilo je 147 plivača i plivačica iz 12 klubova ove regije.

Prema propozicijama organizatora natjecanje je bilo podijeljeno u četiri dijela program , a plivalo se u kategorijama seniora, mlađih seniora, juniora, mlađih juniora i kadeta. Regionalno natjecanje iznimno je zahtjevno jer se u kratkom vremenu pliva velik broj disciplina, a plivačima je to zadnja šansa da uhvate normu za PH.

U odsustvu prof. Ivice Androića, Olimpovce je put Siska odvela mag. cin. Maja Martinić. Ona je na raspolaganju imala trinaest plivača i osam plivačica u svim dobnim kategorijama, koji su se kući vratili s ukupno 151 medaljom, od čega su 83 bile pojedinačne, a 68 ih je izboreno u štafetama. Od toga su 62 bile zlatne, 59 srebrnog, a 30 brončanog sjaja.

Očekivano su prednjačili Tesa Novak i Vili Sivec. Tesa je u Sisku osvojila 16 medalja, od čega 12 zlatnih i četiri srebrne, dok se Vili Sivec zaustavio na 15 invdividualnih medalja (9 zlata, 3 srebra, 3 bronce). Dvoznamenkasti broj medalja, točnije njih deset osvojila je Hana Sivece (6 zlata, 3 srebra i 1 bronca).
Karlo Iljaš osvojio je 8 medalja (4 zlatne, 2 srebrne i 2 brončane), kao i Nikola Iveković (3 srebrne i 5 brončanih). Lana Halapir osvojila je 6 medalja (3 zlatne i 3 brončane), a isti broj medalja osvojila je i Lara Lončarić (6 brončanih).

Lovro Futivić zaustavio se na 5 medalja (3 srebrne i 2 brončane), Tin Bogdanić osvojio je 4 medalje (3 srebrne i 1 brončana), a Marta Vidas 2 srebrne medalje. Manuel Jurak osvojio je 1 brončanu medalju, kao i Patrik Erceg i Magda Slovenec.

Mlađa juniorska ženska štafeta Olimpa u sastavu: Tesa Novak, Hana Sivec, Lana Halapir i Magda Slovenec na 4x100 slobodno i 4x200 slobodno osvojila je 6 zlatnih medalja. U isotm sastavu ženska mlađa juniorska štafeta na 4x100 mješovito osvojila je 3 srebrne medalje. Mlađa juniorska muška štafeta Olimpa u sastavu: Nikola Iveković, Lovro Futivić, Manuel Jurak i Vili Sivec na 4x200 slobodno osvojila je 1 zlatnu i 2 srebrne medalje. Na 4x100 slobodno i 4x100 mješovito mlađa juniorska muška štafeta Olimpa u sastavu: Manuel Jurak, Lovro Futivić, David Benčić i Nikola Iveković osvojila je srebrnu medalju.

Kadetska štafeta Olimpa u sastavu: Patrik Erceg, Petar Pavalić, Gašpar Futivić i Vili Sivec na 4x200 slobodno osvojila je srebrnu medalju i brončanu na 4x100 mješovito. Kadetska štafeta u sastavu Patrik Erceg, Petar Pavalić, Gašpar Futivić i Mauro Šipek Glavač na 4x100 slobodno osvojila je srebrnu medalju.
Svi plivači i plivačice Olimpa popravili su svoja osobna vremena, a osvajači medalja i limite za predstojeće državno prvenstvo u plivanju.