Olimp Zabok bogatiji za četrnaest medalja

Autor tz

U Šibeniku održan 13. plivački miting pod nazivom „Sveti Mihovil“

Plivačkim mitingom „Sveti Mihovil“, koji se održao na bazenu Crnica u Šibenik, službeno je otvorena nova plivačka sezona. Ovaj miting ujedno je i prva postaja natjecanja HPS mini Grand prix Hrvatska. Ove sezone „Sveti Mihovil“ okupio je 409 plivača i plivačica iz 20 ponajboljih hrvatskih klubova, a međunarodni prizvuk dao mu je jedan klub iz BiH. U toj konkurenciji bili su naravno i plivači i plivačice Olimpa iz Zaboka predvođeni sportskim direktorom Ivicom Androićem i trenericom Majom Martinić.

6 zlata, 5 srebra i 3 bronce

Deset plivača i šest plivačica Olimpa natjecali su se među ostalima u tri dobne kategorije. Plivači u (A) 2004. godište, (B) 2005. i (C) 2006. i mlađi, a plivačice u (A) 2005. godištu, (B) 2006. i (C) 2007. i mlađe. Svaki natjecatelj imao je pravo nastupa u dvije discipline po danu natjecanja. Ukupno se plivalo 11 individualnih disciplina u muškoj i 11 u ženskoj konkurenciji. Najuspješniji plivači u svim disciplinama i po kategorijama nagrađeni su medaljama, a plivačica i plivač u svakoj kategoriji s najvećim zbrojem bodova po tablicama Hrvatskog plivačkog saveza postignutim u zbroju četiri discipline prigodnim peharom i poklonom organizatora. Na mini Grand Prix natjecanjima bodove za ukupni plasman dobiva 10 najboljih natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Plivački klub Olimp iz Zaboka i ovaj puta u Šibeniku ostavio je odličan dojam. Olimpovci su osvojili ukupno 14 medalja, od toga 6 zlatnih, 5 srebrnih i 3 brončane.

Odlični Patrik Erceg, Mauro Šipek-Glavač i Jana Pavalić

U kategoriji B Patrik Erceg bio je zlatni u iznimno zanimljivoj utrci na 200 mješovito u stotinku identičnim vremenom kao i Antonio Zwicker iz Mladosti. Na 100 slobodno, 200 leptir i 800 slobodno bio je srebrni. U kategoriji C Mauro Šipek Glavač bio je zlatni na 100 slobodno, 200 mješovito i 800 slobodno, a na 200 prsno bio je treći. Od plivačica u kategoriji C Jana Pavalić bila je zlatna na 100 slobodno i 100 leptir, a srebrna na 200 mješovito i 400 slobodno. U istoj kategoriji dva puta se na postolje penjala Vanja Bartol, bila je brončana na 100 slobodno i 100 leđno. Na 100 leptir i 200 mješovito bila je peta. Od ostalih vrijednih plasmana unutar prvih 10 potrebno je spomenuti da je Ivan Bogdanić (B) bio šesti na 400 slobodno i sedmi na 200 leđno. Gašpar Futivić (A) bio je šesti na 100 prsno. Petar Pavalić (A) bio je deveti na 100 slobodno i deseti na 200 leđno. Svi ostali Olimpovci popravili su svoja osobna vremena. Na ovom natjecanju za Olimp su plivali još i: Noa Benčić, Andrija Anić, Viktor Ostriž, Leon Novak, Toto Šipek Glavač, Marija Žnidarec, Gita Vlahek, Emma Horvat i Lori Šipek Glavač.