Održan 49. Cup Stubica, drugo najstarije stolnotenisko natjecanje u Hrvatskoj

Autor zagorje.com

49. Cup Stubica otvorio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar

stubica kup 2018 glavna.jpg

U Donjoj Stubici je u subotu, 2. veljače, održano otvorenje 49. Cupa Stubica – drugog najstarijeg stolnoteniskog natjecanja u Hrvatskoj, u sklopu kojeg je obilježeno i 85 godina djelovanja Stolnoteniskog kluba Stubica.

49. Cup Stubica otvorio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

- Čestitke Stolnoteniskom klubu Stubica na 85 godina neprekinutog rada i odličnih rezultata te organizaciji 49. Cupa Stubica, drugog najstarijeg stolnoteniskog natjecanja u Hrvatskoj. Ova dva dana će kroz Stubici proći oko 200 natjecatelja, što je sigurno velik isportski doseg. U Zagorju postoji duga tradicija stolnog tenisa, sporta koji je brojem država u kojem se igra najpopularniji na svijetu. Posebno me veseli da se izvrsno radi s mladima, što garantira svjetlu budućnost stolnog tenisa ne samo u Zagorju, već u čitavoj Hrvatskoj – rekao je župan Kolar.

Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić te predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš, koji se prisjetio kako je upravo u Donjoj Stubici osvojio prvi pehar u svojoj bogatoj karijeri te istaknuo kako je Zagorje u Hrvatskoj broj jedan u razvoju stolnog tenisa.

Predsjednik Stolnoteniskog kluba Stubica Ratko Landripet zahvalio je svima na dolasku na 49. Cup Stubica, koji  se od ovog izdanja naziva Memorijal Drage Čordaša te u sklopu oiblježavnaja 85 godina Kluba  uručio prizanja za doprinos i pomoć u njegovom djelovanju.