Odlični rezultati tate i kćeri Vedrana i Lee Piljeka na plivačkom maratonu

oši vremenski uvjeti ipak nisu omeli brojne natjecatelje na već 19. izdanju ovog natjecanja, koje slovi za najveći hrvatski rekreativni događaj u plivanju

SPORT 4.9._PLIVANJE Lea i Vedran Piljek.jpg

Lijepe vijesti stigle su nam iz Poreča, gdje je održan plivački maraton pod nazivom „Porečki delfin“. U utrci rekreativaca nastupilo je 837 plivača i plivačica iz Hrvatske, Mađarske, Španjolske, Slovenije, Austrije, Srbije, Češke, Danske, Italije, Slovačke i Sjedinjenih Američkih Država. Najbrojniji su bili Mađari, iz razloga što su Poreče i Siofok gradovi prijatelji.

I u tako jakoj konkurenciji tata Vedran Piljek i njegova kćerkica Lea imali su što za reći. U utrci na 1.500 metara Vedran je bio osmi u pojedinačnom poretku s vremenom 22:50. Vedran je ujedno bio i najbolji hrvatski plivač u ovoj kategoriji, za što je posebno nagrađen. Lea je bila 16. u ukupnom poretku, šesta u ženskoj konkurenciji i druga od hrvatskih plivačica. Dionicu od 1.500 metara prošla je u vremenu 24:37. U muškoj konkurenciji slavio je Talijan Matteo Tomaz s vremenom 20:35, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Mađarica Gabriella Ficze koja je 1.500 metara prošla u vremenu 21:40.

Zbog loših vremenskih uvjeta i registrirani plivači plivali su na 1.500 umjesto na 5.000 metara. Loši vremenski uvjeti ipak nisu omeli brojne natjecatelje na već 19. izdanju ovog natjecanja, koje slovi za najveći hrvatski rekreativni događaj u plivanju.

Lea Piljek i Laszlo Cseh

Lea Piljek pamtit će ovaj događaj i po tome što se uspjela slikati sa svojim plivačkim idolom, Laszlom Csehom, koji je također nastupio u rekreativnoj utrci na 1.500 metara.