Odlična sezona KK Zabok

Održana Redovna godišnja skupština košarkaškog kluba Zabok

SPORT 30.5._SKUPŠTINA KK ZABOK Davorin Posavec i Ozren Hanžek.jpg

U prostorijama KK Zabok u novoj sportskoj dvorani u Zaboku održana je Redovna godišnja skupština KK Zabok, najuspješnijeg zagorskog sportskog kolektiva. Uvodna riječ po običaju je pripala predsjedniku Ozrenu Hanžeku, koji je još jednom podsjetio na sjajnu sezonu kluba. Zabok se ove sezone po prvi puta u povijesti plasirao u polufinale Kupa Krešimira Ćosića gdje je do posljednjih sekundi mučio Cedevitu, a potom i u četvrtfinale play offa Hrvatski telekom Premijer lige, gdje ga je očekivano zaustavio Zadar. Sve to uz skroman budget od 1.200.000 kuna, koji je među najslabijima u ligi. Bila je ovo sezona u kojoj je Zabok čak 12 puta bio prisutan u tv prijenosima, što bi trebao biti novi potencijalni mamac za sponzore. Iduće sezone liga će biti teža i jača, pa se očekuje proračuno 1.400.000 kuna, kako bi Zabok i dalje sačuvao elitni status. Bez tih sredstava teško će se održati ovaj visoki nivo koji su Perinčić i njegovi puleni ostvarili kako u prvenstvu tako i u kupu. Hanžek je ukratko predstavio projekt „Košarka 2019.“, kojem je cilj što više dječaka privući prema košarci. Izvješće Nadzornog odbora prezentirao je Danijel Tuđa, dok je Financijsko izvješće prezentirao tajnik Tomislav Krčar. Ne moramo ni naglašavati da su sva izvješća jednoglasno usvojena.

Sportski direktor, legendarni Dragutin Črnjević-Chico, u svom je obraćanju skupštinarima rekao da je ovosezonski uspjeh kluba velik, neočekivan i da će ga teško biti ponoviti. Naglasio je i važnost kampa koji će se uskoro održati u Zaboku, a na koji su svoj dolazak najavili i Bojan Bogdanović i Dario Šarić. Črnjević je istaknuo da je pred KK Zabok nova era u kojoj će se sve teže doći do kvalitetnog igrača, te da će omladinski pogon morati iznjedriti ponekog kvalitetnog igrača.

Ivan Perinčić i iduće sezone u Zaboku

Eksluzivno smo od sportskog direktora KK Zabok saznali da će Ivan Perinčić i iduće godine obavljati dužnost trenera prve momčadi. Perinčić se zahvalio na povjerenju i šansi, ali i na formiranju  kompatitivne momčadi i odličnim uvjertima za rad. Glavni strateg Zaboka naglasio je još jednom odlične rezultate, ali i fantastičan dojam koji je KK Zabok ostavio tijekom cijele sezone. Najavio je još bolji rad, a ujedno i zaželio da Uprava zadrži barem kostur momčadi pred predstojeću sezonu.

Robert Lež upoznao je prisutne sa sve boljim radom u omladinskom pogonu i rezultatskim iskorakom u svim kategorijama. Posebno je pohvalio Mihaela Tomića, Franju Elčića, Filipa Svečnjaka, Karla Borovčaka i Luku Golubana, koji je „hrabro srce“ i dobri duh juniorske momčadi. Posebno ga veseli povratak Mihaela Vukića iz Amerike, koji će se priključiti omladinskom pogonu, ali vjerujemo i prvoj momčadi. Lež je naglasio veliku potporu Trgocentra i Darka Bratkovića, koji nesebično pomažu omladinski pogon, ali i prvu momčad.

Dragutin Posavec umjesto Ivice Roginića

Na samom kraju došlo je i do promjene na mjestu dopredsjednika, na zahtjev Ivice Roginića, jednog od najvećih operativaca kluba u posljednjih petnaestak godina. Zbog poslovnih obaveza ovaj vrijedni operativac prisiljen je odstupiti, a na njegovo mjesto doći će bivši predsjednik kluba, Davorin Posavec-Kmica, koji će sigurno smo kvalitetno zamijeniti Roginića, a ovaj će i dalje ostati u Upravnom odboru kluba.

Nakon toga skupštinarima se obratio i predsjednik Sportske zajednice KZŽ, Stjepan Fotivec, koji je naglasio da je KK Zabok stožerni zagorski klub, a posebno je bio zadovoljan što je napravljen iskorak u omladniskom pogonu, na kojem treba ustrajati i u budućnosti.