Novi nastupi ŽOK Toplice u 2. zagrebačkoj ligi: Kadetkinje startale s dvije pobjede

Sljedeći nastupi kadetkinje čekaju 10. prosinca

ŽOK Toplice i protekloga je vikenda bio u natjecateljskom pogonu. S natjecanjem u 2. zagrebačkoj ligi, u Odbojkaškom domu Bojan Stranić, krenula je i posljednja kategorija, a riječ je o kadetkinjama (2001. godište i mlađe).

Što se sustava natjecanja tiče, u ovoj se kategoriji igra ligaški svaka ekipa sa svakom, a ukupno ih je 9. Nakon prvog dijela, prvih pet ekipa plasirat će se u doigravanje za poredak od 1. do 5. mjesta, a preostale ekipe razigravat će za poredak od 6. do 9. mjesta.

Kadetkinje Toplica vodi Robert Halapir. U premijernoj utakmici protiv OK Olimpik 4 ostvarena je tijesna pobjeda 2:1. Nakon vrlo neizvjesnog seta koji su Toplice dobila sa 25:23, uslijedio je pad u igri i Olimpik 4 dobiva drugi set sa čak 25:6.

No, u 3. setu Toplice se vraćaju i ponovno u završnici dobivaju set s 15:13 i upisuju prvu pobjedu. Vrlo sličan scenarij i u drugom susretu. Prvi set pripao je Toplicama 25:22, a drugi ekipi Nebo 2 s 25:12. No, i ovaj puta Toplice pronalaze snage da pregrme slabiji 2. set i sa 15:9 u odlučujućem dolaze do druge pobjede.

Trener Halapir nije krio zadovoljstvo.

- Malo smo oscilirali u igri jer su priliku dobile igračice koje skupljaju prve minute igranja u nekoj službenoj utakmici. Srećom bili smo hrabri i vrlo koncentrirani kad je trebalo i zasluženo pobjedili - rekao je Halapir.

Igrale su: Stjepana Babić, Lana Stanković, Monika Horvat, Jana Ulama, Tihana Orlović, Lucija Mučnjak, Maja Hudić, Tea Posarić, Leona Miškec, Lana Orsag, Barbara Dumbović i Ella Jembrih.

Novi nastupi kadetkinje čekaju 10. prosinca, kada će igrati tri utakmice (OK Medvešćak 3, OK Medvešćak 2 i OK Dinamo 2). Sljedeći vikend nema nastupa za Toplice, a najmlađa ekipa mlađih kadetkinja U 11 nove će utakmice igrati 12. studenog i to protiv OK Medvešćak 2 i OK Olimpik 3.

Podsjetimo u prva dva nastupa ova je ekipa ostvarilo po pobjedu i poraz, a nalazi se u B skupini sa još 6 ekipa. I A skupina ima 7 ekipa, a prve četiri iz obje skupine nastavit će natjecanje u doigravanju za poredak od 1. do 8. mjesta, dok će preostale ekipa igrati za poredak o 9. do 14. mjesta.