NAKON USPJEŠNE SEZONE: Gaj iz Mača obavio prozivku igrača, čeka se trener

Gaj nije dovodio samo igrače u prijelaznom roku, već je popravio i infrastrukturu. Obnovljene su svlačionice, stolice na tribinama, riješeni su problem vezani uz kanalizaciju i vodovod

Gaj Mače

Nakon vrlo uspješne sezone, Gaj je obavio prozivku za nadolazeću sezonu u IV. NL-središte Zagreb. Još uvijek traje neizvjesnost oko trenera, pa je prvi trening odradio Mario Čehulić, bivši igrač i glavni sponzor kluba koji se odlično snalazi u trenerskim vodama, no zbog velikih poslovnih obaveza nije u mogućnosti obavljati tu funkciju.


Tondach će u idućoj sezoni biti još jači nego li je bio prošlu. Povratnik u momčad je Andrija Trčak, kojeg ne treba posebno predstavljati. Iznimno kvalitetan i školovan nogometaš raspoloživ na poziciji stopera i zadnjeg veznog. Iz Maksimira je stigao ili bolje reći se vratio lijevi bočni igrač Damjan Tuškan, a svakako najveće je pojačanje Petar Iskrić, koji dolazi u Gaj kao igrač krapinskog Zagorca, gdje nisu prepoznati njegovi veliki napadački potencijali, koje će Iskrić zasigurno pokazati u Maču. Klub je napustio tek Dumbović, koji ionako nije bio u prvom planu.


Na prvom treningu Čehuliću su se odazvali slijedeći nogometaši: Igor Tuškan, Mihael Vujica, Petar Posarić, Damjan Tuškan, Andrija Trčak, Borna Vinčić, Tomislav Čavala, Josip Kipa, Jurica Ščuric, Dubravko Vujica, Petar Krpanec, Dino Čehulić, Pero Škof i AndreasTrčak. Već na drugom treningu bit će prisutni Kristijan Kresonja, Filip Kreber i Davor Iskrić, Karlo Oraić stiže u utorak, Karlo Bobinec u srijedu, Miroslav Blagec u subotu, a tek iduću srijedu s odmora se vraća Dario Kralj.


Legendarni doktor, Žarko Mezak, mjerio je igračima tlak i puls prije i nakon napora i otkrio nam je da je momčad u vrlo dobrom stanju. Već u srijedu 25.7. Gaj čeka pripremna utakmica protiv zabočke Mladosti, 29.7. na redu su Ponikve, 5.8. Vrapče, 8.8. Vinica, 12.8. Tekstilac-Ravnice, a 19.8. na generalku stiže Inkop. 
Radit će se 5-6 puta tjedno, ovisno o utakmicama. Stručnom stožeru Gaja priključen je mladi trener Luka Roginić, koji će brinuti o vratarima.


Gaj nije dovodio samo igrače u prijelaznom roku, već je popravio i infrastrukturu. Obnovljene su svlačionice, stolice na tribinama, riješeni su problem vezani uz kanalizaciju i vodovod, a predsjednik Dragutin Ščapec, otkrio nam je da Gaj uskoro kreće u nadogradnju postojećeg malog pomoćnog travnjaka, koji će imati prave nogometne dimenzije.