NAKON TRI GODINE VJERNOSTI KK-u ZABOK: Filip Palac potpisao za Piadenu

Ovaj vrijedni i samozatajni košarkaš koji nas je zadužio svojim poštenim pristupom i beskompromisnom borbenošću, karijeru će nastaviti u talijanskom četvrtoligašu

FILIP PALAC 1.jpg

Nakon što je tri sezone proveo u košarkaškom klubu Zabok, Fililp Palac odlučio je promijeniti sredinu. Ovaj vrijedni i samozatajni košarkaš koji nas je zadužio svojim poštenim pristupom i beskompromisnom borbenošću, karijeru će nastaviti u talijanskom četvrtoligašu Piadeni.

- Ovom angažmanu dosta je kumovao moj bivši klupski kolega iz Zaboka, Filip Torić, koji me je spomenuo jednoj srpskoj agenciji. Prvo su tražili moje highlightse, a nakon što su ih vidjeli poslali su mi korektnu ponudu i brzo smo se dogovorili. Moj novi klub očekuje da ću biti jedan od nositelja igre, a samim time ću imati veliku minutažu i priliku da pokažem što znam. Uz to želim probati život u inozemstvu, naučiti talijanski jezik i osamostaliti se u životu – otkriva nam Filip Palac.

Filip je košarkaški prohodao u KK Susedgrad 2008. godine, a u sezoni 2012./2013. prešao je u juniore Cedevite. Svoju prvu prvoligašku sezonu odigrao je u Križevcima iz kojih je u sezoni 2014./2015. došao u Zabok. Od tri sezone koje je odigrao u Zabok možda je i najbolja bila ona prva u kojoj je još imao status zaštićenog igrača. U drugoj je bio pomalo „žrtva“ suradnje s Cedevitom koja je u Zabok uputila pet „zaštićenih košarkaša“, a Filip je taj status istekao. Treća sezona bila je korak naprijed, no pred samim krajem došlo je do ozljede, koja je sada na njegovu sreću stvar prošlosti.

- Za mene je ovo razdoblje u Zaboku bilo odlično i mislim da sam u njemu profitirao. Ovdje sam se afirmirao u seniorskoj košarci, a upravo se u tom prelazu nakon juniorskog staža puno igrača izgubi. Uz to sam stekao puno prijatelja, što je možda i najvažnije. Najdraža sezona bila mi je defintivno prva u Zaboku. Imali smo odličnu momčad i odličnu atmosferu u svlačionici. U drugom dijelu sezone nanizali smo devet pobjeda. U toj sam sezoni imao dosta dobrih ostvarnenja, ali ako bi morao izdvojiti koju pobjedu, to je ona gostujuća protiv Zagreba ove sezone, koja nam je osigurali mirniji nastavak prvenstva. – prisjeća se svojeg trogodišnjeg staža u Zaboku Palac.

Veliku potporu tijekom ove tri sezone imao je u obitelji. Tata Valentin, mama Natalia, brat Luka, stric Stipe, baka Tonka i djed Drago bili su ne samo njegovi veliki navijači, nego i veliki navijači Zaboka. I kada bi Filip zbog ozljede morao pauzirati utakmicu, njegovi najvjerniji navijači davali su potporu Zaboku.
Sada je Filip na novoj životnoj prekretnici koju će sigurni smo uspješno savladati. Možda je nekima čudno što je karijeru nastavio u talijanskoj četvrtoj ligi, no Piadena ima vrlo ambiciozan projekt kroz dvije godine stići do druge lige, a samim time postoji veća mogućnost za neki veći angažman.

Gdje god otišao Filip će se uvijek rado sjećati Zaboka. - Od Zaboka očekuje da i ove sezone izbori svoj cilj, a to je ostanak u ligi. Najbitnije je da moj bivši klub financijski izdrži slijedeću sezonu, jer vidimo koliko svi hrvatski klubovi imaju problema u tom segmentu. Navijačima veliko hvala što su me bodrili i poručujem im da i dalje tako zdušno bore momčad u novoj zabočkoj dvorani , jer su veliki poticaj igračima – završio je Filip Palac.