NAKON ODLIČNOG NIZA GOSTUJUĆIH POBJEDA: Košarkaši Zaboka u petak po prvu domaću pobjedu protiv Kaštele

Autor tz

Utakmica će se odigrati u 19.30 sati u dvorani u Zaboku

Antonio Vlaić u napadu

Zbog natjecanja u akrobatskom rock n rollu koje će se održati u subotu, Zabok će Kaštelu u 7. kolu Hrvatski telekom Premijer lige dočekati u petak 17. studenog u 19.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku. Nakon tri gostujuće, vrijeme je i za prvu domaću pobjedu. Iako je Kaštela posljednja na tablici, Zabok ju sigurno neće podcijeniti. Aco Mandić, Dino Šipić i Nikola Došen predvode premijer ligaša iz Kaštela, no svakako nisu imena od kojima bi se zabočkim košarkašima trebale tresti noge. Ovakav Zabok ne treba se bojati nikoga. Očekuje se ponovno potpora s tribina, koje će nadamo se biti puni i uživati u odličnoj i atraktivnoj igri zabočkih košarkaša.


-Slijedi nam serija od četiri važne utakmice u kojima možemo puno toga riješiti. Idemo utakmicu po utakmicu. Prva nam dolazi Kaštela. Veliki smo favoriti u ovoj utakmici i nadam se da ćemo to i opravdati. Ne pada nam na pamet da podcijenimo Kaštelu. Za ovu ćemo se utakmicu pripremati maksimalno ozbiljno, kao i za sve dosadašnje. Puno bi nam značila i potpora s tribina, koja nadamo se neće izostati. Veliko hvala našim navijačima za dosadašnje bodrenje, koje nadamo se neće izostati i u slijedećim važnim utakmicama- riječi su trenera Zaboka Ivana Perinčića.

206 CENTIMETARA VISOKI CENTAR ZABOKA UOČI GOSTOVANJA KAŠTELA U ZABOKU 

Antonio Vlaić: “Zabok je odlično posložena momčad spremna za visoke domete“

Drniški „orao“, 26-godišnji Antonio Vlaić, ulazi u svoju osmu seniorsku prvoligašku sezonu. Nakon omladinskog pogona u Zadru prvu prvoligašku sezonu (2011./2012.) odigrao je u Vrijednosnicama Osijek, nakon čega je slijedio povratak u Zadar. U sezoni 2012./2013. potpisao je za Zabok gdje se zadržao tri sezone,  u kojima je u svakoj napravio korak više. Slijedio je prijelaz u Zagreb gdje se zadržao dvije sezone, a potom se ove sezone vratio u Zabok.

-Zadovoljan sam svojom karijerom. Mislim da sam spreman za još veći iskorak. Najbolju košarku igrao sam zadnju sezonu u Zaboku, koja mi je donijela prijelaz u Zagreb. Prva sezona u Zagrebu bila je vrlo dobra, što se ne bi moglo reći za drugu sezonu. Zato sam se vratio u Zabok, jer sam siguran da ću se ponovno vratiti na pravi put i da će mi Zabok biti odskočna daska za prijelaz u neki jači klub. – otkriva nam Vlaić.

Vlaić je briljirao protiv svog bivšeg kluba s kojim ima neke neraščićene račune (čitaj neisplaćene plaće). U 25 minuta provedenih u igri ubilježio je 21 koš, 8 skokova, 3 ukradene lopte, 2 blokade uz valorizaciju 28. Nakon šest kola Vlaić prosječno bilježi 11.7 koševa, a sa 6.2 skoka je dvanaesti skakač lige, dok je njegova prosječna valorizacija 14.8 16. po vrijednosti u ligi.

-Konačno smo dobro ušli u utakmicu, bili smo razigrani i rastrčani. No slijedila je „crna rupa“ od pet minuta početkom druge četvrtine gdje smo dozvolili Zagrebu da se vrati i povede četiri razlike. Nakon toga smo se malo izrotirali, zbili redove i na poluvrijeme otišli sa šest koševa razlike. U svlačionici smo se dogovorili da još pojačamo obranu i ponovimo igru iz prve četvrtine, što nam je i uspjelo. U zadnjoj četvrtini samo smo rutinski održavali razliku. Iznimno sam zadovoljan igrom momčadi, ali i svojom igrom i nadam se da ću ponoviti ovakvu igru i u idućim utakmicama – zadovoljan je Vlaić.