Najmlađe kadetkinje Zaboka druge u ekipnoj konkurenciji

U Areni Varaždin održan je 13. memorijal „Mirko Abramović“ u stolnom tenisu

Marta Drempetić i Nela Krznar

Uz pristustvo 450 stolnotenisača iz stolnotenisačica iz deset europskih zemalja u Varaždinu je održan 13. memorijal „Mirko Abramović“ za stolnotenisačice i stolnotenisače od kategorija najmlađih kadeta i kadetkinja do kategorija juniora i juniorki.

Najviše uspjeha u ekipnom dijelu natjecanja imale su Marta Drempetić i Nela Krznar. One su u polufinalu s 3:2 nadvisile miješanu ekipu Pule i Varaždinu, pri čemu je svaka dobila po jedan meč i igru parova, dok ih je u finalu zaustavila kombinacija slovenskih klubova Novo Mesto/Mengeš sa čistih 3:0.

U ekipnoj konkurenciji kadeti Zaboka, Mislav Posavec i Hrvoje Martinec, zaustavljeni su u uzbudljivom dvoboju protiv Mihovljana koji su izgubili s 3:1. U pojedinačnom dijelu natjecanja Posavec je zaustavljen u osmini finala od strane Petra Znike (Samobor) sa čistih 3:0. Osmina finala bila je kobna i za Emu Fučkar, koju je zaustavila Dora Ćosić (CMV) rezultatom 3:0. STK Zabok je na ovom turniru participirao sa 17 stolnotenisača i stolnotenisačica, no nažalost bez većih uspjeha, što samo pokazuje koliko je žestoka bila konkurencija. Valja tek spomenuti dobre igre Tina Grabrovečkog i Marka Goričkog u konkurenciji najmlađih kadeta.

Gracija Kačavenda treća kod najmlađih kadetkinja

Vrlo dobrim igrama nastavlja najmlađa kadetkinja Stubaka, Gracija Kačavenda koja je u Varaždinu osvojila treće mjesto u konkurenciji najmlađih kadetkinja. Nakon prolaska skupine Gracija je s 3:0 savladala Miu Horvatiček u šesnaestini finala, a potom istim rezultatom Martu Drempetić-Hrčić (Zabok) u osmini finala. U četvrtfinalu je s 3:1 bila bolja od Lane Benko (TIS), a tek ju je u polufinalu zaustavila Slovenka Žun Pogačar rezultatom 3:0.

Od ostalih rezultata njenih klupskih kolega treba izdvojiti plasman Morena Stanišića u osminu finala i Luke Kormana u šesnaestinu finala. Drugi dan natjecanja Gracija Kačavenda i Lorena Perndić okušale su se o konkurencije mlađih kadetkinja, ali su obje zaustavljene u šesnaestini finala.