Na trail utrci 'Z brega na breg' nastupio 151 natjecatelj

Autor zagorje.com

Trka je startala s trgu Sv. Jurja, dinamičnim stazama duljine 11 i 25 km i to po brdima i šumama sve do Velikog Tabora

trail z brega na breg

Uz obilježavanje Dana općine Desinić, u sklopu Jurjevskih dana održana je prvi put i trail utrka " Z brega na breg", sa startom i ciljem u Desiniću.  Organizator utrke bila je Udruga Bolji Desinić. Trka je startala s trgu Sv. Jurja, dinamičnim stazama duljine 11 i 25 km  i to po brdima i šumama sve do Velikog Tabora i za kraj s počasnim krugom oko njega. Nastupio je ukupno 151 natjecatelj.

Na dužoj stazi od 25 km pobijedio je Luka Špehar iz Sportskog društva Lastavica Zlatar, drugi je bio Željko Kliček iz Atletskog kluba Zabok, treći i četvrti Viktorio Pozaić i Miljenko Komar, također iz Lastavice itd. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Katja Rajačić iz zagrebačkog kluba Shrek, a najbolja zagorska predstavnica je bila Željka Gašparić iz AK Zabok  koja je zauzela  drugo mjesto.

Na kraćoj stazi dužine 11 km pobijedio je Ivan Kolar iz Sportskog društva Mala Erpenja i Atletskog kluba Oroslavje, drugi je bio Goran Papeš iz Zagorje adventure teama, a treći Valentino Ferek iz Lastavice. Andreja Grabrovečki iz AK Zabok pobijedila je u ženskoj konkurenciji. (foto: Facebook Z brega na breg)