MŠD Zabok najbolji je hrvatski klub u motokrosu i superkrosu

MŠD Zabok dobilo je posebno priznanje za zaštitu okoliša u motokrosu, a MK Bedekovčina kao najbolji organizator superkros utrke

kolaž motokros.jpg

Obitelj Božić po tko zna koji puta ugostila je najbolje hrvatske motokrosiste i suprekrosiste na dodjeli nagrada i priznanja za tekuću godinu. Njihov MCK Kia Božić posebno je bio ponosan na svog najmlađeg člana, Šimuna Ivandića, koji se okitio naslovom prvaka Hrvatske u klasi MX 50.

Najbolji motokrosisti u klasi MX 65
Najbolji motokorsisti u klasi MX 2

U klasi MX 65 gledali smo žestoke borbe Matije Šterpina (MCK 97) i Luke Kunića (MŠD Zabok). Šterpin je postao prvak Hrvatske u motokrosu, a Luka Kunić viceprvak. No Kunić mu je uzvratio u superkrosu gdje se on okitio naslovom prvaka, a Šterpin je osvojio drugo mjesto. Šterpin je tako proglašena za najboljeg motokrosistu, a Kunić za najboljeg superkrosistu Hrvatske. U obje konkurencije treće mjesto osvojio je Dino Lončar (MŠD Zabok). MŠD Zabok najuspješniji je u konkurenciji juniora u superkrosu, a MCK 97 u supekrosu. Juniori MŠD Zabok ujedno su pobjednici kupa Hrvatske koji nosi ime Vilka Severa kako u motokrosu, tako i superkrosu.

Nikola Hranić prvak Hrvatske u superkrosu

U klasi MX 2 prvak Hrvatske postao je Luka Crnković (Kia Božić), dok je Nikola Hranić (MK Bedekovčina) osvojio odlično drugo mjesto u svojoj debitantskoj sezoni, a treći je bio Filip Vragotuk. Nikola Hranić okitio se naslovom prvaka u Superkrosu. Zahvaljujući Hraniću MK Bedekovčina je osvojila visoku treću poziciju u ukupnom poretku superkos klubova. U najjačoj MX open klasi i u motokrosu i u superkrosu trijumfirao je Matija Kelava, trenutno najbolji hrvatski motokrosist. Vozač godine za senioru u motokrosu je Luka Crnković, dok je Matija Kelava vozač godine u superkrosu.

U klasi B open Dinko Folnović (MŠD Zabok), osvojio je treće mjesto na kraju sezone, a MŠD Zabok ukupno drugo mjesto u poretku motokros klubova B lige

Kod veterana A Mario Klanjčić okitio se naslovom viceprvaka Hrvatske,kako u motokrosu, tako i u superkrosu.

Moto-športsko društvo Zabok proglašeno je za klub godine i u motokrosu i superkrosu, a u konkurenciji timova isto to je pošlo za rukom Valvoline MX teamu Šipek, koji vodi najbolji hrvatski motokrosist svih vremena, Nenad Šipek.

MŠD Zabok dobilo je posebno priznanje za zaštitu okoliša u motokrosu, a MK Bedekovčina kao najbolji organizator superkros utrke.

Predsjednik MŠD Zabok, Dražen Jerneić, dobio je posebnu nagradu za doprinos razvoju motokrosa, a Dejan Opet dobio je posebnu nagradu kao direktor lige Hrvatskog zagorja.