Mladost Zabok rutinski savladala Blato i vratila se na vrh ljestvice

MB1.JPG

U 23. kolu IV. NL-središte Zagreb skupina A Mladost Zabok je bez većih problema i rutinski savladala Blato rezultatom 3:0. Tako su se Zabočani nakon nepuna 24 sata vratili na vrh ljestvice koji su privremeno visokom pobjedom protiv Ivančice zauzele Ravnice. Zabočani su potpuno dominirali u ovoj utakmici, a njhova je pobjeda mogla biti i jače izražena.

Već u 9. minuti Smrekar je mogao dovesti domaće u vodstvo nakon što ga je odlično uposlio Drempetić poslije solo-prodora no puca preko gola. U 36. minuti Smrekar kreira „zicer“ za Mihaela Benčića koji izlazi sam pred gostujućeg vratara Pervana, no puca ravno u njega. Domaći su poveli u 43. minuti. Smrekar je povukao kontru, dao loptu za Vinka Kotarskog koji mu vraća povratnu, a ovaj prekrasno ljevicom pogađa suprotne rašlje za 1:0. Gosti su zaprijetili tek jednom iz dugog auta u 10. minuti i to opasno, ali lopta se od vratnice odbila u ruke domaćeg vratara Mihovilića.
Poslije samo četiri minute igre u nastavku domaći su podebljali vodstvo. Na desnoj strani dvostruki dupli pas razmijenili su Smrekar i Mihael Benčić koji daje odličnu prizemnu loptu za Vinka Kotarskog, a ovaj precizno prizemnim udarcem pogađa mrežu za 2:0.

Raspoloženi V. Kotarski u 53. minuti odlično upošljava Smrekara koji sa samo tri metra udaljenosti puca preko gola. Minutu kasnije V. Kotarski odlično puca s dvadeset metara udaljenosti, no vratar Pervan odbija njegov udarac u polje. Igrala se 60. minuta kada je Krajačić uposlio Drempetića koji se oslobodio svog čuvara na lijevoj strani, a onda pucao u golmanov čošak i pogodio za 3:0. Drempetić je na sceni i u 63. minuti kada s lijeve strane dobro upošljava Smrekara no ovaj ponovno iz dobre situacije puca preko gola.

Nakon toga domaći su stavili u nižu brzinu, a gosti su u posljednjih 25 minuta uspjeli kreirati nekoliko opasnosti. Prvu priliku u nastavku za njih je imao Elez u 65. minuti koji dobro puca, no Mihovilić brani njegov udarac. U 74. minuti Brednjanjec iz dobre pozicije puca pokraj gola, a još je bolje priliku u 88. minuti imao Čilić koji je izašao sam pred Mihovilića, malo iz kosa lijevo, no puca pokraj gola. U sudačkoj nadoknadi bilježmo prilike Rebića kod gostiju čiji udarac brani mladi Bivol koji je na samom kraju utakmice zamijenio Mihovilića i Ocvireka na drugoj strani čiji udarac brani Pervan.

 

MLADOST ZABOK – BLATO 3:0 (1:0).
ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 150, SUCI: Firm, Rosandić i Peharec.
STRIJELCI: 1:0 Smrekar 43', 2:0 V. Kotarski 49', 3:0 Drempetić 60'.
MLADOST ZABOK: Mihovilić (89' Bivol), J. Kotarski, Šoštar (71' Turk), Mi. Benčić (76' Ocvirek), Smrekar, V. Kotarski (76' Gregurić), Drempetić, Petek (71' Gucić), Škrlec (46' Krajačić), Ma. Benčić, Durević. TRENER: Drago Bartolić
BLATO: Pervan, Čagalj, Vekić, Tonković, Rebić, Cvikić (82' Zovko), Bednjanec, Elez, Mudronja (67' Penezić), Knežević (59' Čilić), Tudjek (82' Macan).