MLADOST MB NADA SE MIRNIJOJ SEZONI: Novi trener Tomislav Brlečić

U prvom kolu nove sezone Mladost iz Marije Bistrice očekuje derbi u Donjoj Stubici

Povratnik Jurica Čukman

Već u prvom kolu nove sezone 1. zagorske lige Mladost iz Marije Bistrice očekuje vječni derbi u Donjoj Stubici. U njega će Mladost povesti novi trener, legenda kluba Tomislav Brlečić. Mladost se tako opet odlučila na domaćeg trenera u nadi da će ovo biti mirnija sezona, posebice u odnosu na prethodnu, u kojoj je opstanak osiguran u zadnjih 45 minuta prvenstva. Kao zalog za barem malo sigurnosti trebao bi biti igrački kadar, iako ni ove sezone nisu izostali odlasci iz kluba, od kojih je neke i teško objasniti.

Klub su napustili Jurica Ščuric i Filip Kreber, koji su otišli u Gaj iz Mača i Silvestar Habajec, koji je otišao u novog četveroligaša Hrastje, koje vodi Mario Rac, nekadašnji Mladostaš, dok su za sada od nogometa odustali Denis Pugar i Danijel Horvatinčić. No, igrački kadar je ipak bogatiji i to za skupinu mladih igrača, koji su pauzirali sezonu ili više, te za Matiju Čukmana, koji se vratio iz Ivančice i Marka Šiltića, koji se vrača nakon puno sezona, od kojih je neke proveo i u inozemstvu. Nakon sezone pauze na raspolaganju su ponovno i Jurica Čukman, Dario Frajtak, Marko Muhek, Marko i Andrija Pisk. Mladost je u pregovorima i sa još jednim igračem sa zagrebačkog područja.

U pripremnom periodu nije bilo previše utakmica. Mladost je poražena od Inkopa 1:4, pobijedila je Slogu sa 3:2, igrala je kod Lojne u Lojnici (Zagrebačka županija) 2:2, a za zadnju utakmicu pred početak natjecanja izabrana je susjedna Ivančica, no utakmica je odigrana nakon zaključenja ovog broja. U Mariji Bistrici zapravo žale zbog igrača raseljenih po drugim klubovima. Uz spomenute tu je i trojka još juniora u Zagorcu Krapina (Jurica Sambol, Dominik Babić i Petar Boronjek), Miroslav Blagec je u Gaju, Kristijan Mikulec u Oštrcu, Matija Pezić u Ivančici itd. Da su svi na okupu Mladost bi se zasigurno borila za sam vrh. Ovako predstoji borba za sredinu, tj. želja za mirnijom sezonom.