Mladost krenula u pripreme

Ovo su prve pripreme koje će se Zabočanima proći Marko Srebačić, dijete Tondacha, koji će od ovog proljeća nositi dres zabočke Mladosti

SPORT 30.1._MLADOST.jpg

U sportskoj dvorani osnovne škole K. Š. Gjalski, nogometaši zabočke Mladosti pod vodstvom trenera Dražena Kovjanića, krenuli su pripreme pred sezonu u IV. NL-središte Zagreb. Na prvi trening uključujući i juniore odazvalo se 25 nogometaša, pa je Kovjaniću pomogao i šef omladinskog pogona, Damir Srebačić koji je treninzima priključio svoje juniore. Po prvi su puta tako pripremne treninge s prvom momčadi odrađivali: Silvio Plancutić, Marin Šilipetar, Luka Mihaljinec, Tibor Vranješ, Teo Hrastinski, Šimun Tuđa, Daniel Turk i Dominik Huljak, koji je stigao u Mladost iz redova Sloge iz Konjščine. Nakon tri dana dvorane, „Mladostaši“ su se vratili u svoju Zaseku, gdje je će do kraja priprema odrađivati 4 treninga i jednu utakmicu tjedno.

Ovo su prve pripreme koje će se Zabočanima proći Marko Srebačić, dijete Tondacha, koji će od ovog proljeća nositi dres zabočke Mladosti.

Marko Srebačić

- Došlo je do zasićenja u Tondachu i odlučio sam karijeru nastaviti u zabočkoj Mladosti. S dečkima treniram još od kraja prošle sezone, pa zapravo i nisam novo lice u svlačionici. Četvrtu ligu igrao sam još kao šesnastogodišnjak s Tondachom, a sada će mi to biti novi izazov. Momčad je odlična, puna talentiranih mladih nogometaša, koji se dobro slažu s iskusnim igračima. Odlično sam prihvaćen i nadam se da ću doprinjeti dobrim igrama Mladosti i da ću zajedno sa svojim novim klubom ostvariti dobar rezultat – riječi su Marka Srebačića, univerzalca koji može pokriti sve pozicije u obrani, ali i u srednjem redu.

Do prvog kola protiv Savskog Marofa, Mladost će odigrati šest pripremnih utakmica. Serija se otvara 28.1 protiv Gaja u Kašini, tri dana kasnije Mladost u Studentskom gradu igra protiv Prigorja iz Markuševca, a 3. 2. u Zaprešiću će ih dočekati juniori Intera. Slijede 10. 2. Špansko, 17.2. Zelina, pa 24.2. „generalka“ protiv Rudara iz Dubrave Zabočke.

- Zadovoljan sam početkom priprema, dečki su vrlo ozbiljno shvatili svoje zadatke. Očekuje nas težak posao, ali bez toga nema napretka. Velika mi je želja da nastavim s dobrim igrama s kraja sezone i da se popnemo još koje mjesto više na ljestvici – izjavio nam je trener Mladosti, Dražen Kovjanić.
Podsjetimo Zabočani u prvenstvo ulaze s osme pozicije, a u prvom kolu nastavka 3.3. Zabočani u Zaseki dočekuju Savski Marof, koji ih je pobijedio rezultatom 2:0.