MATIJA GUBEC – PREGRADA : Vrlo dobra predstava i svakome po bod

Obje su ekipe vrlo slično krenule u sezonu

matija gubec pregrada (3).jpg

Zanimljivu smo utakmicu očekivali u Gornjoj Stubici, gdje je Matija Gubec dočekao Pregradu. Naime, obje su ekipe vrlo slično krenule u sezonu. U 1. kolu porazi, u 2. kolu osvojen bod, a u 3. su stigle i pobjede, Pregrade doma protiv Rudara M, a Matija Gubec je s visokih 4:1 u gostima pobijedio Zagorec VT. Stoga je ovo bila utakmica, koja je jedan od ova dva kluba u slučaju pobjede mogla trenutno vinuti u gornji dio tablice.

U završnici prvog dijela domaćini do vodstva

U susret su bolje krenuli gosti i zaprijetili par puta u prvih 10 minuta. U 4. minuti nakon kontre lopta je stigla do Luke Kantocija na lijevoj strani. On je našao Ninoslava Martinka na desnoj, pa sam krenuo pred gol, ali lopta od Martinka ponovno do Kantocija zapela je u prometu. U 7. minuti Josip Golubić iz slobodnjaka s 25 metara pogađa stativu domaćeg gola, a 8. minuti Kantoci nakon ubačaja glavom puca pored gola. Domaćini praktički bezopasni u prvih 20 minuta, tek jedan korner u 19. bez opasnosti. No, onda kreću i domaćini.

 U 23. minuti Nikola Sviben nabacuje iz slobodnog udarca na Rajka Vidovića, koji ometan puca pored gola. Na drugoj strani u 25. minuti duga lopta na lijevoj strani za Kantocija, koji ulazi u kazneni prostor, ali je njegov udarac blokiran. U 30. minuti najbolja prilika na utakmici do tada i to za domaćine. Nakon par odbijanja lopta dolazi do Svibena koji puca sa 12 metara. Lopta na put do Ernesta Malarića mijenja smjer ali Malarić ipak odbija, no samo na nogu Martina Kovača, koji puca sa desne strane sa par metara, no Malarić se diže i izvrsno brani. Odah u31. minuti na drugoj strani u izglednoj poziciji Tomislav Krog jednu ubačenu lotu ne uspijeva primiriti prsima. Odmah u slijedećoj minuti u akciji su domaćini. Vidović daje dubinsku za Kovača, ali malo predugu pa Malarić stiže prvi do lopte. I onda u 44. minuti 1:0 za domaćine. Kroz sredinu su se probijali Sviben i Kovač, nakon par odbijanja loptu je smirio Sviben, i nakon par metara prodora sjajnim udarcem pogađa za 1:0.

 U vrlo uzbudljivom nastavku svatko do boda

U nastavku opet prva prigoda za goste. U 49. minuti Krog nalazi na desnoj strani Ivana Benka, koji se malo probija po boku, pa nalazi u sredini Kantocija, koji prima loptu, pa puca, ali pored gola. U 56. minuti iz prvog pokušaja u nastavku Matija Gubec dolazi do 2:0. Slobodan udarac s 25 metara malo iskosa s lijeve strane izveo je Filip Podvorec i pogodio jako i uz samo lijevu stativu Malarića, koji nije ni pokušao obraniti. No, u 62. minuti Pregrada se vraća, kada nakon ubačaja Kantoci puca s 10-ak metara i pogađa za 2:1. Na drugoj strani u 63. minuti strani po lijevoj strani probio se Andrija Bačani, ali Malarić brani njegov udarac iskosa. U 64. minuti Pregrada izjednačava. Nakon gužve puca Kantoci, pa odbijenu loptu Krog, no Pušec sve brani, ali ne i iz trećeg pokušaja kada sa 2 metra lotu u mrežu gura Benko.

No, u 68. minuti kazneni udarac za domaćine. Nakon kornera i gužve, lopta je došla do Svibena, koji je klinču sa dva igrača obrane, pada a sudac pokazuje na 11 metara, uz veliko negodovanje gostiju. Gol je pao u 70. minuti, ali nakon zanimljive situacije. Vidović je najprije pucao a Malarić obranio, no lopta se odbila na nogu Vidovića koji šalje loptu u režu. No, sudac Komorski je prije nego je Vidović drugi puta pucao označio prekid zbog preranog ulaska nekoga od gostiju u 16 metara, pa je Vidović morao ponoviti udarac. Drugi puta je bio precizniji i zabio za 3:2.. U 82. minuti Kantoci se našao u sjajnoj poziciji za izjednačenje, pucao je s lijeve strane s 8 metara iskosa, ali Pušec odlično obranio. No, u 88. minuti Kantoci zabija za 3:3. Luka Kantolić je uzeo loptu na desnoj strani, sjajno uposlio Ivana Krušlina, koji ubacuje u sredinu, a Kantoci pogađa za konačnih 3:3. U 90. minuti Brlek je pucao s 20 metara pod samu prečku, no Malarić brani i tako ova uzbudljiva utakmica završava sa podjelom bodova.

Slaven Belinić  trener NK Matija Gubec:

''Dobro smo otvorili utakmicu, bili bolja momčad na terenu i zasluženo vodili 1:0 na poluvremenu. U nastavku se osjetilo da nemamo širinu na klupi i da su igrači koji su ostali pali. Gosti su nas tu nadtrčali i nakraju mislim da je zasluženo svakome po bod.''

Mladen Mikša, trener NK Pregrada:

''Čestitke mojim igračima, čestitke i protivničkim igračima. Odigrali smo 3:3, ali trebali smo pobijediti. To je to.''