Martin Oborovečki drugi na posljednjoj provjeri uoči Svjetskog prvenstva u Frankfurtu

FRANKFURT - Kao uvod u svjetsko prvenstvo, jučer je održan Frankfurt kup na kojem je nastupilo 60-tak strijelaca u 5 kategorija

martin oborovečki drugo mjesto.jpg

FRANKFURT - Kao uvod u svjetsko prvenstvo, jučer je održan Frankfurt kup na kojem je nastupilo 60-tak strijelaca u 5 kategorija. Od hrvatskih strijelaca nastupili su svi osim Sanje Komar. Ovo je bila odlična bila prilika da se strijelci upoznaju sa strelištem. Strelište je odlično zaštićeno od vjetra, ali sa suncem u oči ujutro dalo je informacije koje su strijelcima potrebne.

Hrvatska je uzela ukupno 7 medalja, od čega 2 najsjajnije, dok je druga najuspješnija zemlja iza Hrvatske bila Rusija. Treba naglasiti da njemačka reprezentacija nije nastupila, osim jednog juniora, tako da je slika snage ekipa ipak bila nepotpuna.

Od hrvatskih strijelaca u muškoj konkurenciji najbolji je bio (i osvojio je prvo mjesto) Andrej Krstinić (854) dok je drugi bio Domagoj Pereglin sa istim brojem krugova ali sa manje strogih centara. Treći je bio Andrey Tertychny (Rusija) sa 851 krugom. Marijan Kajfeš osvojio je 11. mjesto sa 841 krugom.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Valentina Pereglin sa najboljim rezultatom natjecanja (864 kruga), druga je bila Tifanie Troulliet (FRA) sa 847 krugova, a treća Olga Klimova (RUS) sa 845 krugova. Nikolina Krivanek je osvojila 4. mjesto (843), a Branka Pereglin 5. mjesto (842 kruga).

Kod juniora pobjeda je pripala Rusu Artemu Popovu (844 kruga), druga je bila Valentina Kozumplik (HRV) sa 838 krugova, a treći je bio Ivan Kelečić (HRV) sa 834 kruga. Donik Begaj je bio 8. sa 820 krugova.

U kadetskoj konkurenciji još jedna pobjeda odlazi u Rusiju, a pripala je Loliti Kochetovoj sa drugim rezultatom natjecanja (863 kruga), drugo mjesto osvojio je Martin Oborovečki (HRV) sa 835 krugova, a Stjepan Borak je bio treći sa 833 kruga. Luka Štrbenac je osvojio 5. mjesto sa 824 kruga.

Danas je službeni trening, a u 18 sati je na središnjem trgu u Frankfurtu svečano otvorenje 17. svjetskog prvenstva. U četvrtak idu natjecanja field samostrelom kao i u meč samostrelu.