MALONOGOMETNI TURNIR „PEČKOV KIP“: Graditeljstvu Merkaš naslov najboljeg

Na turniru je sudjelovalo 14 ekipa, a o pobjedniku su morali odlučivati penali

  TURNIR GRADITELJSTVO MERKAŠ 1 IZREZANO 2.jpg

U organizaciju udruge Preseka Zapad održan je, jubilarni, 15. malonogometni turnir „Pečkov kip“. Na turniru je sudjelovalo 14 ekipa, a naslov najboljeg osvojili su malonogometaši Graditeljstva Merkaš u sastavu: Danijel Končevski, Dado Dlesk, Nikola Korenić, Krešo Puljek, Neven Malarić, Romeo Vincelj, Josip Cvilko i Kristijan Leljak.

S obzirom na broj ekipa formirane su skupine kroz koje su ekipe tražile put prema četvrtzavršnici. Zaista je bilo predobrih utakmica u kojima su postignuti sljedeći rezultatati: CB Zrinski- Preseka Zapad 0:4; CB Zrinski Štuparje 3:0; Preseka Zapad 8:2; Šemnica Gornja -ŠU BIP 0:5. Graditeljstvo Merkaš-ŠU BIP 2:0; Graditečjstvo Merkaš-Šemnica Gornja 4:1; SD Đurmanec-DVD Donja Šemnica 8:3; Mužek Kaminko-Škudar promet 0:3; Štefan Kumrovec-ŠK Bar Ljutomer 5:2 i CB Europa-Pro-patrija 12:1.

U pauzi između utakmica u skupinama i četvrtazvršnice odigrana je revijalna utakmica između Kikića i Stričeka koju su rezultatom 5:2 dobili Kikića osvojivši vrijedan pehar.

Četvrtzavršnica je ponudila zanimljiv nogomet u kojem s, ipak, favoriti osigurali poluzavršne susrete izuzevši susret Škudar promet – ŠU BIP koja je u regularnom dijelu završila 1:1 a u izvođenju penala sigurniji su bili igrači Škudar prometa koji su sa 4:3 slavili ulazak u poluzvaršnicu.

Dva glavna favorita turnira, Graditeljstvo Merkaš i Štefan Kumrovec, istim su rezultatom, 3:0, eliminarili svoje protivnike, Škudar prometi CB Europa. U borbi za treće mjesto, pristupilo se samo izvođenju penala, sigurniji su bili igrači CB Europa koji su rezultatom 4:3 nadjačali Škudar promet.

Finalni susret bio je izrazito dinamičan i zanimljiv. Poveli su igraći Štefana prekrasnim golom Majcenića da bi u drugom poluvremenu izjednačio Josip Cvilko. Upravo ovaj izjednačujući pogodak izazvao je salvu negodovanja igrača Štefana koji su smatrali da je lopta pogodilastativu i vratnicu te se odbila u polje dok su suci dosudili pogodak.

Posljednje je, uvijek, sudačka – tako da se u nastavak susreta ušlo neriješenim rezultatom 1:1 koji je i završio u regularnom dijelu. Svakako, o pobjedniku turnira morali su odlučiti penali. Sigurniji su bili igrači Graditeljstva Merkaš koji su promašili jedan penal dok je golman Končevski uspio obraniti dva penala igrača iz Kumrovca te je pobjeda i naslov najboljeg na turniru pripalo ekipi Graditeljstvu Merkaš.
Organizator je prvi tri najbolje ekipe nagradio prigodnim peharama i novčanim nagradima dok su za najbolje pojedince proglašeni: Danijel Končevski ( Graditeljstvo Merkaš ) – najbolji golman i Marko Fredy Strabić ( Štefan Kumrovec ) – najbolji igrač turnira.

REZULTATI

Četvrtzavršnica: SD Đurmanec – Graditeljstvo Merkaš 0:2; Škudar promet-ŠU BIP 4:3 (1:1); Štefan-CB Zrinski 5:0; CB Europa-Preseka Zapad 3:1.
Poluzavršnica: Graditeljstvo Merkaš-Škudar promet3:0; Štefan – CB Europa 3:0.
Za treće mjesto: Škudar promet-CB Europa 3:4 ( penali).
Finale: Graditeljstvo Merkaš- Štefan Kumrovec 3:2 (1:1)