KUP NSKZŽ: Mladost MB dalje nakon drame i penala

Autor el

U srijedu su na rasporedu bili susreti osmine finala Kupa NSKZŽ-e

  SPORT 12.9_NOGOMET KUP NSKZŽ MLADOST MB DALJE NAKON DRAME I PENALA 3.JPG

Jedan od zanimljivijih dvoboja igrao se u Mariji Bistrici, gdje je u susjedskom derbiju Mladost dočekala Ivančicu. Iako je riječ o susretu zagorskog prvoligaša i drugoligaša, kada je kup u pitanju sve je moguće, pa se očekivala neizvjesna utakmica. Uz to Ivančica je vrlo dobro krenula u sezonu, sa dvije prvenstvene pobjede, a u 1. kolu kupa je sa pomalo nestvarnih 6:0 izbacila Oštrc i to u gostima. Srijeda je također u amaterskom nogometu problematičan dan za igru. Prema sastavima vidljivo je da je više problema sa sastavom imala Mladost, koja je sakupila točno 11 igrača.

Mladost do vodstva

Na prvi gol nije trebalo čekati dugo. Nakon što je u 8. minuti Valentin Mesar proigrao Marka Šiltića, čiji je udarac Ivan Jurković obranio, već u 9. minuti Mladost je povela. Kristijan Brlek je osvojio dosta prostora po sredini terena, na nekih 25 metara je fauliran, no lopta se odbila do Marija Mikuša, pa sudac Sokolić pušta prednost, a Mikuš nakon 2-3 koraka sa nekih 16 metara puca i pogađa pod samo prečku za domaće vodstvo. Gosti prijete u 11. minuti kada Mario Šumiga puca sa 25 metara iskosa s lijeve strane, ali preko gola. U 13. minuti Šumiga je u puno boljoj situaciji. Iskoristio je nesporazum u obrani domaćina, kada je ostao sam po sredini. Nakon para koraka puca, ali pogađa stativu. Na drugoj strani u 15. minuti Mikuš pronalazi Mesara, čiji udarac Jurković brani, a u 21. dugom loptom Mesara je našao i Marko Kikić, ali ovaj puta udarac odlazi pored gola. No. Mesar je vrlo zaslužan za drugi gol Mladosti. U 27. minuti borio se sa 4-5 protivničkih igrača nekih 15 metara do centra. Bilo je tu i nekoliko prekršaja, no kako je napadač domaćina kontrolirao loptu, Sokolić opet pušta prednost, a Mesar sjajnom loptom gura u šansu Mikuša, koji od centra bježi zaspaloj obrani i mirno zabija za 2:0. No, već u 30. minuti Ivančica smanjuje. Golman domaćih Krešimir Glavač nesretno je dodavao Kristianu Klariću, loptu je presjekao Šumiga, dao povratnu za natrčalog Luku Jurkovića koji pogađa za 2:1. U 34. minuti Mesar poteže sa 25 metara po zemlji uz samu stativu, ali Jurković sjajno brani. Do poluvremena još dva pokušaja gostiju. U 37. minuti Glavač brani udarac Luke Jurkovića sa 20 metara, a u 40. Šumiga puca pored gola.

Ivančica nadoknadila 1:4, ali ipak ispala

Drugo je poluvrijeme ponudilo rijetko viđenu dramu, iako se na početku nije tako činilo. Vidljivo je bilo da su igrači umorni tempo je pao. Prilike su bile rjeđe. Za domaće Mesar je prošao u 57. minuti, dao na drugu stranu gdje Mikuš sa par metara pogađa stativu, a dodatno još Jurković otklanja opasnost. Na drugoj strani nakon izgubljene lopte Jurice Čukmana, Šumiga puca u 67. minuti pored gola, a u 74. Luka Jurković sa maje od 10 metara iz izgledne pozicije preko gola. U 75. minuti, iako ozlijeđen, vrlo raspoložen Mesar puca sa 20 metara, ali Jurković brani. Gosti se sve više otvaraju i to koristi Mladost. U 78. minuti Alen Hanžek u kontru gura Klarića koji izbija sam pred Jurkovića. Ovaj mu brani udarac, a se lopta odbija Klariću, koji iz druge ne griješi i to je 3:1. Već u 80. minuti Mihael Belko se oslobodio na desnoj strani, vratio za Mesara, koji svoju izvrsnu igru kruni golom za 4:1. Tada se činilo da je utakmica riješena. No, nakon nepažnje u obrani domaćina, Jurica Havoić, koji je u igru ušao u 75. minuti, dobiva loptu na lijevoj strani i zabija za 4:2. Ivančica dobiva dodatni motiv. Na drugoj strani u 87. minuti Hanžek odigrava sa Belkom, ali bez ozbiljnije prijetnje. U 89. minuti Luka Jurković odlično ''odvaljuje'' kratku okomitu loptu za Havoića, koji s lijeve strane smanjuje na 4:3. Ivančica kreće na sve ili ništa, a Mladost se ne snalazi. Još jedna izgubljena lopta u sučevoj nadoknadi oko centra i Šiltić je prisiljen raditi prekršaj. U 2. minuti nadoknade iz tog prekršaja uslijedilo je nabacivanja, u skoku je najviši Havoić i hat-trickom u 6 minuta uspijeva utakmicu odvesti do produžetaka. No, veliko šok Bistričanci su uspjeli zaboraviti. Sva četiri njihova izvođača bila su sigurna. Redom su zabijali Klarić, Kikić, Šiltić i Mikuš. Kod Ivančice Šumiga i Saa Leljak su zabili, no udarac Benjamina Mikulca završio je na prečki, a Luki Jurkoviću Glavač brani, pa u četvrtfinale, nakon prave drame ipak odlazi Mladost MB.

Zagorec KR uvjerljiv, Omladinac iznenadio

Protekle smo srijede saznali sve četvrtfinaliste zagorskog kupa. Penali su se pucali samo u Mariji Bistrici, a u najzanimljivijim utakmicama slavili su gosti. Ispao je branitelj naslova Straža, koja je na domaćem terenu poražena od Oroslavja 1:2. U susjedskom derbiju Mladost Z je opravdala status favorita s obzirom da se natječe u 4. NL središte i sa također 2:1 slavila kod Rudara DZ. Hrvatski trećeligaš Zagorec je kao gost sa 6:2 pobijedio do ove sezone četveroligaša Radoboj, dok drugi naš aktualni sudionik 4. NL središte Gaj nije imao problema kod Zagorca VT. Slavio je sa 3:0. Najveće iznenađenje napravio je Omladinac iz Dubrovčana koji je sa 3:2 izbacio Rudar Mihovljan i jedni je drugoligaš među 8. Klanjec je sa 3:0 pobijedio Mladost Belec, dok je Stubica sa 2:1 slavila kod Lobora. Četvrtfinale je na rasporedu 10. listopada.