Kreće play off Hrvatski telekom Premijer lige košarkaša Hrvatske

Zabok ima prvu play off utakmicu protiv Zadra

košarka.jpg

Napokon smo i to dočekali. Zabok će u subotu 5.5. u 17.05 dočekati prvu play off utakmicu u svojoj povijesti, kada će im na megdan u Gradsku sportsku dvoranu stići Zadar. Prethodno će Zabočani u srijedu u 19 sati gostovati na Višnjiku, u košarkaškom hramu koji ponosno nosi ime Krešimira Ćosića. Vrlo je vjerojatno da će Zabok na put u Zadar bez Petra Marića, kako bi najbolji igrač Zaboka bio spreman za povijesni uzvrat u Zaboku. Podsjetimo, prva dva kruga play offa igraju se na dvije dobivene utakmice, dok se finalna serija igra na tri utakmice.

Ne moramo naglašavati da je Zadar apsolutni favorit u ovoj utakmici, no Zadrani će to morati dokazati i na parketu. U postignutim koševima, valorizaciji, slobodnim bacanjima, defenzivnim skoku Zadar je prva momčad lige, dok je po skokovima i blokadama druga momčad lige. U apsolutno svim statističkim elementima Zadar je bolji od Zaboka, no statistika je jedno, a borba na parketu drugo. Zabok ima neke svoje šanse, za barem jednu pobjedu, ali za to će se morati poklopiti puno stvari. Zadrani su ostali bez Knowlesa, ali tu je još uvijek Ive Ivanov, najbolji igrač Zadra, koji je dvije sezone proveo i u Zaboku.

Važno je da momci Ivana Perinčića daju sve od sebe. Pokazali su da se mogu nositi i s Cedevitom i s Zadrom. Na putu prema čudu izuzetno će im biti potreba potpora navijača, koja sigurni smo da ni ovaj puta neće izostati. Bez obzira kakav bude rezultat prve utakmice, dođite u subotu 5.5. u 17 sati u Gradsku sportsku dvoranu u Zaboku i uživajte u pravom košarkaškom spektaklu.

Play off

Prvi krug, 2.5.

par B Zadar – ZABOK (19 sati)

par A Cedevita – Vrijednosnice Osijek

par C Cibona – Škrljevo

par D Split – Šibenik

Drugi krug, 5.5.

ZABOK – Zadar (17.05 sati)

Vrijednosnice  Osijek – Cedevita

Škrljevo – Cibona

Šibenik - Split

Polufinale: pobjednik A-D i pobjednik B-C.