Krapinčanke na Svjetskom kupu u twirlingu

Autor zagorje.com

Svjetski kup u twirlingu okupio je gotovo dvije tisuće natjecatelja iz 19 zemalja svijeta

  TWIRLING 3.jpg

Svjetski kup u twirlingu održan je proteklog tjedna u SD Žatika u Poreču. Hrvatska je prvi puta bila domaćin i organizator ovog vrhunskog prvenstva Svjetske Organizacije Twirlinga (WBTF), koje je prije dvije godine održano u Kanadi. Svjetski kup u twirlingu okupio je gotovo dvije tisuće natjecatelja iz 19 zemalja svijeta. Natjecanje je provedeno u punoj potpori Hrvatskog olimpijskog odbora i predsjednice Republike Hrvatske.

Hrvatski twirling savez otišao je s 24 reprezentativaca, među kojima i Krapinčanke Leonarda Hanžek i Jelena Lež.  Jelena i Leonarda provele su izniman sportski tjedan u Zelenoj laguni Poreč od sportskih priprema, treninga i vrhunskog nastupa pred sucima. Predstavile su se u dvije kategorije, a Hrvatska je u sveukupnim rezultatima pokazala zlatnu sredinu uspjeha.

Japanci i Amerikanci predstavljaju vrh ovog sporta koji se njeguje kao predmet u školama te stipendira na fakultetima. Najveći uspjeh za Hrvatsku napravio je višestruki prvak Tihomir Bendelja s kojim se hrvatska himna dva puta slušala. Leonardu i Jelena očekuju sljedeći još bolji svjetski plasman te nastavljaju daljnje moguće pripreme za državne kupove i prvenstva.

Podsjetimo, twirling je ritmička gimnastika s manipulacijom štapa kao rekvizita, što zahtjeva razvitak svih motoričkih sposobnosti.