KOŠARKAŠKI SPEKTAKL: Sutra u Zabok stiže Cedevita

Autor tz

Utakmica počinje u 18 sati

Antonio Vlaić

Sutra zabočki i zagorski ljubitelji košarke pred sobom imaju još jedan košarkaški spektakl. U Gradsku dvoranu stiže Cedevita, a ogled petog kola počinje u 18 sati, pred nadajmo se ispunjenim tribinama.

Nećemo otkriti „toplu vodu“ ako kažemo da je Cedevita izraziti favorit u ovoj utakmici i da bi sve osim njene pobjede u Zaboku bilo čudo. Cedevita je uz Cibonu jedini hrvatski košarkaški klub u elitnom rangu natjecanja koje Zabok nije uspio pobijediti, iako je nekoliko puta bio blizu iznenađenja. No isto tako čuda se događaju, ali i tradicije postoje da bi se rušile. Objektivno teško, no zašto se ne ponadati.

Glavni aduti Zaboka u ovoj utakmici mogao bi biti umor zagrebačkih košarkaša. Cedeviti će to od nedjelja biti četvrta utakmica u nizu. U nedjelju su imali lagan posao protiv Zagreba, u srijedu im stiže snažni Unics Kazan u Eurocupa, a u subotu Olimpija u ABA ligi. Olakotna okolnost Zagrepčanima će biti ta što prije Zaboka sve tri utakmice igraju kod kuće, pa ih putovanje neće dodatno izmoriti.

Rezultat u ovoj utakmici nije primaran. Najvažnije da zabočki košarkaši daju sve od sebe i da publika uživa.

KK Zabok priredio je bogatu tombolu za ovu utakmicu i brojna iznenađenja. Kako se termin utakmice preklapa sa 40 rođendanom Zaboka, igrači će u publiku bacati posebno majice. Sve u svemu očekuje nas jedan istinski košarkaški spektakl.