KOŠARKAŠKA POSLASTICA: Zabok ove subote ugošćuje Zadar

Očekuje nas jedan istinski košarkaški spektakl u kojem je favorit Zadar, ali pitat će se tu dosta i momčad Ivana Perinčića

  foto: arhiva - KK Zabok

Nema puno vremena za slavlje nakon „osječke rapsodije“. Već u subotu u 19 sati u Zaboku gostuje Zadar, predvođen Ivom Ivanovom, koji je obilježio prve dvije prvoligaše sezone Zaboka. Tradicija, kvaliteta i sve ostalo je na strani Zadra, no ne treba zaboraviti da je Zabok tri puta u povijesti savladao košarkaše Zadra. Prvi puta još kao A-2 ligaš u kupu i dva puta u prvoj ligi. Posljednja pobjeda dogodila se prošle sezone u Bedekovčini, kada je odlučujuću tricu za 87:84 pogodio kapetan Antonio Črnjević, za veliko zabočko slavlje.

Podosta je izmjena u oba sastava od prošle sezone. Oba kluba imaju jače rostere. Zadru će nedostajati play Vladović, dok će upravo protiv Zadara na toj poziciji za Zabok debitirati tamnoputi Jay-R Strowbridge, koji je zadovoljio probu kod zabočke struke.

Očekuje nas jedan istinski košarkaški spektakl u kojem je favorit Zadar, ali pitat će se tu dosta i momčad Ivana Perinčića. Jezičac na vagi mogli bi biti i navijači koji će sigurno i ovaj puta biti šesti igrač Zaboka.
Pobjeda u Osijeku najbolja je pozivnica za ovu utakmicu. Dođite u subotu u zabočku dvoranu u 19 sati i bodrite zabočke košarkaše u pokušaju da iznenade jaki Zadar.


Ive Ivanov: 'Zabok je dobro posložen, ali vjerujem u našu pobjedu'

Ive Ivanov u subotu stiže u Zabok, odigrati utakmicu protiv Zaboka uz kojeg ga vežu samo lijepe uspomene i koji mu je bio odskočna daska za daljnju vrlo uspješnu karijeru. - U Zaboku sam proveo dvije prekrasne godine. Bio sam odlično primljen, vodstvo kluba, navijači, ljudi oko kluba svi su bili toliko srdačni i pristupačni. Kada me neki igrač pita kako je u Zaboku, ja mu uvijek preporučim da potpiše za Zabok-rado se prisjeća svojih zabočkih dana Ivanov.
Nakon Krke i Šibenika, ponovno se vratio u svoj rodni Zadar, pomoći svom voljenom Zadru. Početak sezone rezultatski i nije baš najbolji za njegovu momčad.

- Momčad je dobra, ali nedostaje nam Jakov Vladović i još dva pojačanja. Imamo smanjenu rotaciju, ali kad budemo kompletni bit ćemo jako dobri. Moramo biti strpljivi i sve će doći na svoje-optimističan je Ivanov.
U subotu stiže u Zabok kao protivnik, no ne sumnjamo da će ga zabočka publika pozdraviti pljeskom. Ive je uvijek bio veliki igrač, ali istovremeno i čovjek visokih kvaliteta, što Zabočani znaju cijeniti. - Čeka nas teška utakmica. Zabok je ove sezone dobro posložen. Nije mala stvar na ovakav način dobiti Osijek u gostima. Moramo imati pravi pristup i opravdati ulogu favorita, te ostvariti pobjedu u Zaboku - završio je Ivanov.

Petar Marić: 'Imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu'

Zadranin Petar Marić odrađuje svoj drugi mandat u Zaboku. Teško je da će se u ovom zadržati tri sezone kao u prvom, ali „Mara“ je uvijek rado viđen u Zaboku.
-Zadovoljan sam s prve tri sezone koje sam proveo u Zaboku. Iz sezone u sezonu smo rasli. Naravno posebno se sjećam zadnje, treće sezone, kad samo već bili otpisani nakon poraza od Zagreba u prvom kolu, a onda smo nanizali devet pobjeda za redom i izborili ligu za prvaka. Ponosan sam što sam bio dio te momčadi.-rado se prisjeća prvog zabočkog mandata Marić.

Nakon Zaboka Marić je odlično odigrao dvije sezone u Kvarneru, a onda se prošle sezone skrasio u Ciboni, gdje mu Mulaomerović nije previše vjerovao, iako je i više nego korektno obavljao svoje zadatke. Put ga je tako ponovno doveo u Zabok.
-Bilo je ponuda, ali nisam bio zadovoljan financijskim detaljima, pa sam se odlučio skrasiti na kratko u Zaboku. Došao sam pomoći klubu, a nadam se da će klub pomoći meni da ostvarim kvalitetan inozemni angažman – govori nam Marić.

Protiv Osijeka je bio opet onaj stari. Dijelio je lopte, zabijao, onako kako to on samo zna.
- Malo smo potonuli protiv Šibenika, ali brzo smo skupili glave i odigrali odličnu utakmicu. Nadigrali smo domaćina u svim segmentima košarkaške igre – zadovoljan je „Mara“.
U subotu ga očekuje utakmica protiv Zadra, kluba za kojeg želi igrati svaki rođeni Zadranin, kluba s kojim je puno puto koketirao, ali i kluba koji nije znao prepoznati njegove vrijednosti.

- Na temelju prošlogodišnjeg rezultata imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu. Zadar je favorit, ali nikome nećemo dopustiti da nas dobije na lak način. Pozivam naše sjajne navijače da nas još jednom podrže i pomognu nam na putu da iznenadimo jaki Zadar – završio je Marić.