Košarkaši Zaboka dočekuju Cibonu

Ova će se utakmica odigrati u nedjelju 11. 11. s početkom u 18 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku

SPORT 6.11._KOŠARKA Aljoša Šarac i Antonio Črnjević.jpg

Pred zabočkim „žutima“ je novo veliko iskušenje, u goste im dolazi Cibona, koja je neočekivano poražen u Velikoj Gorici. Statistički gledano Cibona je u svim elementima košarkaške igre bolja od Zaboka i na vodećim je pozicijama u ligi. Nije to nikako veliko otkriće.

No, bolji su „cibosi“ i od Gorice u svim košarkaškim elementima, pa su ipak parket u Velikoj Gorici napustili pognute glave, na iznenađenje mnogih. Ako je mogla Gorica, zašto i Zabok ne bi mogao dobiti Cibonu? U prilog Zaboku ide i činjenica što će Cibona dan ranije imati tešku obavezu u ABA ligi protiv Partizana u Beogradu. Uz obranu koja je iz utakmice u utakmicu sve bolja, Zabok će morati kvalitetnije odigrati u napadu. U pravo vrijeme razigrao se Radovčić, Črnjević je u solidnoj napadačkoj formi, no trebat će i veći obol Batura i Galića, koji zbog viroze nije bio na svojoj razini protiv Cedevite. Iz utakmice u utakmicu sve je bolji Proleta. Imamo se pravo nadati da Zabok može držati Cibonu u neizvjesnosti, a možda čak i pobijediti, što bi bio veliki podvig. Itekako će žutima trebati podrška navijača, koja sigurni smo neće izostati.

Zbog spomenutih obaveza Cibone u ABA ligi, ova će se utakmica odigrati u nedjelju 11. 11. s početkom u 18 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku.

Unatoč porazu od Cedevite, Zabok je još jednom pokazao veliki karakter. Zabočani se nikada ne predaju ni na -23 ni na -16, četiri minute prije kraja. Takva borbenost i karakter zaslužuju veliku potporu publike.