Jesenje i dalje bez pobjede

7. kolo I. Hrvatske malonogometne lige, JESENJE - Brod 035 2:2

SPORT 20.11. _MALI NOGOMET Danijel Vincelj.jpg

Za Jesenje ne vrijedi ni ona „treća – sreća“. U trećoj utakmici pred svojim gledateljima „zeleni“ su ponovno remizirali, ovaj puta protiv Broda 035, rezultatom 2:2. Šteta što je propuštena još jedna velika prigoda za prvu pobjedu koja bi Jesenju donijela i devetu poziciju, prvu iznad zone ispadanja. Imali su domaći više od igre, puno više udaraca na gol, no gosti su se vrlo dobro branili i bili opasni iz kontre, koja je inače „forte“ domaćina.

Domaći su od početka žestoko navalili prema vratima vrlo dobrog gostujućeg vratara Konrada. Redali su se udarca na njegova vrata, a u 9. minuti napokon ga je probio, a tko bi drugi nego Rumbak, prvi topnik domaćih. Akciju je započeo Puljek koji je odigrao na lijevu stranu do Strabića, a ovaj je pak produžio do Rumbaka koji vanjskim felšom pogađa i prizemnim udarcem pogađa mrežu za 1:0. No sreća je trajala samo dvije minute, a gosti su izjednačili na vrlo bizaran način, nakon autogola Vincelja, koji ne snosi ni najmanju odgovornost. Neoprezni Končevski htio je izbiti loptu, no pogodio je Vincelja u stražni dio tijela, a lopta se odbila u mrežu za 1:1. Taj je pogodak šokirao domaće i njihova igra je pala i počela se svoditi na individualne pokušaje, koji su se obijali u hrid zvani gostujuća obrana. Do kraja prvog dijela bilježimo dobre pokušaje Đereka na jednoj i Švaljeka na drugoj strani, no dobrim obranama istaknuli su se prvo Končevski, a potom i Konrad.

Jesenje je još žešće ušlo u drugi dio. Prijetio je nekoliko puta Švaljek dobrim udarcima, pa Rumbak, pa Cvilko, nu umjesto da domaći dođu  u vodstvo, u vodstvo u 31. minuti stižu gosti. Mirković je odlično uposlio Bundavicu koji je prekrasnim lobom spremio loptu iza leđa Končevskog u mrežu za 1:2. Dvije minute kasnije prekrasan izjednačujući pogodak Vincelja. Iz auta ga je uposlio Strabić, a ovaj je majstorski ukrotio loptu prsima i snažnim udarcem pogodio mrežu za 2:2. Imali su domaći više od igre do kraja, ali bilo je tu previše soliranja, pa je rezultat ostao neriješen, 2:2.

Nakon sedam odigranih kola Jesenje je jedina momčad koja nije osjetila slast pobjede i nalazi se na posljednjem mjestu. U idućem kolu „zelene“ čeka iznimno teško gostovanje u Makarskoj, gdje ih očekuje prvak Hrvatske i lider prvenstva, Novo Vrijeme.

Branko Digula, trener Jesenja:

“Nisam zadovoljan. Stalno nam se događaju velike greške, poput gola za 1:1, koji ide na dušu našeg vratara. Moji igrači su večeras imali „teške noge“, lopta je išla dosta sporo i to nas je koštalo pobjede. Sada nas čeka gostovanje kod prvaka, gdje ne očekujemo puno, ali idemo odigrati mušku utakmicu, pa šta bude“.

Ivica Ćorluka, trener Broda 035:

“I mi i Jesenje pokazali smo da smo dobre i čvrste momčadi i mislim da i mi i oni više vrijedimo nego  što to stanje na tablici pokazuje. Mi smo uspjeli uzeti bod, ali ovdje će se teško uzimati bodovi. Domaćinu sve čestitke, ali i publici na korektnom navijanju. Moji momci su pokazali karakter nakon dva teška poraza. Nadam se da i nama i Jesenju stižu bolji dani, iako nam neće biti lako“.

Danijel Vincelj, igrač Jesenja:

“Po treći put za redom nadali smo se prvoj pobjedi, ali uvijek nam nešto malo fali. Bili smo bolji protivnik, ali lopta nije htjela u gol. Novi smo u prvoj ligi i plaćamo danak neiskustvu, a utakmice poput ove upravo se dobijaju na iskustvo. Trebamo izvući pouke i biti bolji u idućim utakmicama“.

JESENJE – BROD 035 2:2 (1:1)

KRAPINA: školska dvorana, GLEDATELJA: 300, SUCI: Babić i Knezović (oba iz Splita).

STRIJELCI: 1:0 Rumbak 9', 1:1 Vincelj 11' (ag), 1:2 Bundavica 31', 2:2 Vincelj 33'.

JESENJE: Končevski, Cvilko, Švaljek, Rumbak, Vincelj, Habjanec, Kovačec, Janžek, Veverec, Strabić, Gamilec, Osredečki, Puljek, Krsnik. TRENER: Branko Digula

BROD 035: Konrad, Bundavica, Petrović, Mirković, Čavar, Dubac, Munjiza, Soldo, Ivanagić, Đerek. TRENER: Ivica Čorluka

Ostali rezultati 7. kola:

Split – Crnica 1:4

Osijek Kelme – Uspinjača Gimka 2:2

Square – Futsal Dinamo 3:4

Alumnus – Universitas 2:2

Vrgorac – Novo Vrijeme (21.11)

Poredak:

  1. Novo Vrijeme 16 (31-15)
  2. Square 13 (28-18)
  3. Crnica 12 (26-21)
  4. Futsal Dinamo 12 (21-17)
  5. Vrgorac 11 (30-15)
  6. Uspinjača Gimka 11 (26-21)
  7. Universitas 11 (18-16)
  8. Alumnus 9 (20-22)
  9. Brod 035 5 (13-27)
  10. Split 4 (9-22)
  11. Osijek Kelme 4 (14-28)
  12. JESENJE 3 (15-29)

Parovi 8. kola: Novo Vrijeme – JESENJE (24.11. u 19 sati), Crnica – Univeritas Split,  Brod 035 – Alumnus, Futsal Dinamo – Vrgorac, Uspinjača Gimka – Square,  Split – Osijek Kelme.