Jana Vranić nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu u Izraelu

Mlada Zabočanka tako će biti dio reprezentacije Hrvatske koju uz nju čine i plivačice Lorena Jerebić i Martina Andrašek te pet plivača: Alen Mosić, Marin Mogić, Kristofer Rogić, Ognjen Marić i Marin Ercegović

jana vranić smanjeno.jpg

Pred sedamneastogodišnjom plivačicom zabočkog Olimpa, Janom Vranić, najveći je izazov u njenoj plivačkoj karijeri. Jana putuje na Europsko juniorsko prvenstvo, 44. po redu, koje će se od 28. lipnja - 2. srpnja održati u izraelskom gradu Netanya. Mlada Zabočanka tako će biti dio reprezentacije Hrvatske koju uz nju čine i plivačice Lorena Jerebić i Martina Andrašek te pet plivača: Alen Mosić, Marin Mogić, Kristofer Rogić, Ognjen Marić i Marin Ercegović.

Zabok će na europskoj plivačkoj smotri imati još jednog člana. Naime, uz Janu kao trener reprezentacije put Izraela kreće i profesor Ivica Androić, što će joj svakako biti olakotna okolnost. Tako će jedan mali Zabok, na europskoj juniorskoj plivačkoj smotri imat čak dva predstavnika, što je ogroman uspjeh, vrijedan svake pažnje.

Jana će nastupiti u disciplinama 50 i 100 leptir te 50 i 100 slobodno. Prema riječima stratega prof. Androića, Jana ima odličan raspored. Tako već 28. lipnja ujutro pliva kvalifikacije na 100 slobodno. Ovisno o postignutom rezultatu moguće je da 29. lipnja pliva i kvalifikacije mješovite muško- ženske štafete Hrvatske na 4 x 100 slobodno. Dan kasnije Janu očekuju kvalifikacije na 100 leptir, a 1. srpnja kvalifikacije na 50 slobodno i 2. srpnja kvalifikacije na 50 leptir. Svakog dana u popodnevnim satima plivaju se polufinala i finala u kojima nastupaju najbolje rangirani iz kvalifikacija.
-Kako Jana Vranić nije trenirala šest mjeseci, teško mi je reći što od nje očekivati na Europskom prvenstvu. Već i sam odlazak na EP veliko je priznanje. Nakon prvih kvalifikacija moći ćemo okvirno odrediti što može napraviti u Izraelu - riječi su prof. Ivice Androića pred odlazak u Izrael.