Ivančica sigurnom pobjedom do jesenskog naslova

Zadnje jesensko kolo donijelo Ivančici situaciju da sama odlučuje o jesenskom naslovu

Ivančica je u Zlatar Bistrici u 11., posljednjem jesenskom kolu dočekala Slogu iz Konjščine. Kako je Ivančica u utakmicu ušla sa vodećeg mjesta, trebala je pobjedu za osvajanje jesenskog naslova pobjednika 2. zagorske lige. No, osjetio se i oprez, s obzirom da je Sloga na proljeće započela niz od 3 poraza Ivančice, s kojima je izgubljena bitka sa Oroslavjem u prošloj sezoni. Sada Ivančica iz, gleda još bolje, ali nije imuna na kikseve, pa je poražena u Dubrovčanu i Belcu. No, gubili su i drugi, pa je zadnje jesensko kolo donijelo Ivančici situaciju da sama odlučuje o jesenskom naslovu.

Sve riješeno u prvih 45 minuta

Prvi udarac na utakmici uputili su gosti, iz slobodnjaka je u 5. minuti pucao sa 25 metara Nino Latin, ali pored gola. Već u slijedećem napadu u 7. minuti Ivančica dolazi do vodstva i trasira utakmicu u svom smjeru. Po lijevoj strani nakon 2 kratka pasa sjajno se probio Hrvoje Haban, i neuhvatljiva za goste malo iskosa puca za 1:0. U 10. minuti nakon kornera i odbijene lopte Goran Pelko puca sa 25 metara pored gola. U 15. minuti ubačaj sa lijeve strane obrana gostiju izbacuje ali samo do Pelka koji dodaje Mariju Šumigi, a ovaj iz okreta iz prve puca, no Ivan Bručić brani. Ivančica je sve višem pritiskala, a u drugoj polovici poluvremena se sve otvorilo. U 28. minuti duga prizemna lopta na Šumigu, koji rutinirano pogađa za 2:0. U 29. minuti Haban presijeca jednu loptu na 30 metara i puca sa 20 malo preko gola. No, u 30. minuti je već 3:0. Pelko je izmaknuo pažnji obrane i ostao sam na desnoj strani. Puca iskosa sa 10-tak metara. Bručić brani, ali se lopta odbija opet do njega. Sada Pelko ubacuje u sredinu, na Šumiga koji glavom pogađa za 3:0. U 37. minuti nova duga lopta na Šumigu, gosti neuspješno namještaju zaleđe, a Mario sam izbija na Bručića i već je 4:0. Jedini udarac u okvir gola gosti su imali u 42. minuti, kada se u solidnoj poziciji iskosa na lijevoj strani našao Luka Šavorić, no njegov udarac Mihael Gorički je obranio. U prvoj minuti sučeve nadoknade 1. poluvremena. Pelko se probija po desnoj strani, Šumiga je opet sam na sredini, uslijedila je povratna lopta i već 4. gol prvog strijelca 2. zagorske lige za 5:0.

Uz opuštanje Ivančica do konačnih 6:1

U 25. sekundi nastavka novi problemi za goste. Ivančica kreće u napad, obrana Sloge loše reagira i Haban opet kreće iskosa po lijevoj strani, ruši ga Antonio Vinković i sutkinja Marija Jakuš pokazuje na bijelu točku. U 48. minuti Nikola Malbaša pogađa za 6:0. U 52. minuti Marko Jurković lijepo puca iz slobodnjaka sa 25 metara, ali lopta odsjeda na mreži, a ne u mreži. U 57. minuti sa 15 metara puca i Jurica Havoić, ali preko gola. Još jedna pokušaj iz daljine za domaćine stigao je u 67. minuti, kada je Matija Pezić pucao sa 30 metara, malo preko gola. U 71. minuti Sloga dolazi do smanjenja vodstva. Jedna duga i visoka lopta padala je na 20-tak metara od gola Matije Nulija, koji je ušao u nastavku. I on i obrana loše su reagirali, dozvolili da se lopta odbije, a na nju je onda prvi stigao Šavorić i poslao loptu u praznu mrežu za 6:1. U završnici utakmice tempo se bitno smanjio, pa su se i prilike prorijedile. U 82. minuti Šumiga je primio jednu dugu loptu, na 15 metara, ali je pokušao iz prve pucati, pa je promašio. Novi pokušaj Šumige bio je u 86. minuti iz slobodnjaka, ali je Bručić lagano obranio. Tako je Ivančica uvjerljivo stigla do pobjede kojom je sasvim zasluženo osvojila naslov jesenskog pobjednika 2. zagorske lige.

Izjave:

Mario Prelčec, trener NK Ivančica: ''Zaslužena pobjeda za kraj. Igrači su ispunili sve što se od njih tražilo i zasluženo smo stigli do pobjede kojom smo potvrdili 1. mjesto. Svaka čast igračima i vidimo se nadam se iduće sezone.''

Mario Prelčec

Addison Petar Dratibi, NK Sloga: ''Domaćin je puno bolji, zasluženo je osvojio 1. mjesto. Nama ostaje puno raditi i da nešto pokušamo promijeniti za proljetni dio sezone.''

Addison Petar Dratibi