Ivan Perinčić pokrenuo košarkaše Zaboka

Zabočki košarkaški premijer ligaš započeo pripreme s novim trenerom

  KK ZABOK_NOVO 3.jpg

Dan iza blagdana „Velike gospe“, novi trener Zaboka, Ivan Perinčić, održao je prvi trening s košarkašima Zaboka u novoj sportskoj dvorani u Zaboku. Prije samog treninga okupljenim igračima obratili su se i pozdravili ih predsjednik kluba Ozren Hanžek i sportski direktor Dragutin Črnjević-Čiko. Na samom kraju svog obraćanja, Črnjević je priključenim poletarcima, Filipu Svčenjaku i Karlu Borovčaku, rekao da se na treninzima ugledaju na Martina Tuđena, a ako je suditi po prvim dojmovima, Filip i Karlo su te riječi itekako upili. Rade koncentrirano i kvalitetno, u najmanju ruku kao da su im ovo već treće pripreme,
Perinčić je na samom početku igrače upoznao s planom rada. Sve do 1.9. Zabok neće odigravati pripremne utakmice, već će isključivo kombinirati kondicijske i taktičko-tehničke treninge. Od ponedjeljka do petka dva puta dnevno, subotom jedan trening, a nedjelja će biti slobodno. U sklopu priprema Zabok će po običaju pet dana boraviti i u Termama Olimje.

-Izuzetno sam sretan što sam se vratio u Zabok, pošto je to na neki način moj klub. Tu sam završio igračku karijeru i počeo trenersku karijeru u seniorskoj košarci kao pomoćni trener Dragutinu Črnjeviću, kojeg iznimno cijenim kao trenera, čovjeka i prijatelja. Sreća je što sam se vratio među prijatelje, međutim istovremeno imam i ogromnu odgovornost. Nije lako naslijediti Črnjevića nakon svega dobrog što je napravio kao trener za ovaj klub – govori nam Perinčić.

Uz Perinčića veliku ulogu u prvom dijelu naravno ima i kondicijski trener Nikola Suntešić.
-Iskreno ja sam prošao puno toga u svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri. Nikola je zasigurno jedan od najboljih kondicijskih trenera s kojima sam radio. Imao sam sreće što me dočekao u Zaboku, čudi me što ga netko već nije prepoznao i odveo u neki veći klub. Nikola fantastično radi svoj posao i bit će mi od velike pomoći. Najveći dokaz njegove sposobnosti su mali broj ozljeda i činjenica da je Zabok fizički jedna od najspremnijih momčadi lige, što je njegova zasluga – zadovoljan je svojim kondicijskim trenerom Ivan Perinčić.

U njegovom stožeru trebao je biti i Robert Lež, no on je odbio tu mogućnost i rekao da se želi posvetiti radu s mladim košarkašima. - Izuzetno mi je žao što Robert Lež neće biti dio našeg tima, jer sam se izuzetno veselio suradnji s njim. Svojim iskustvom i znanjem puno je mogao pomoći našoj momčadi. Sad će nam biti puno teže jer moramo reprogramirati neke stvari. Ozbiljno sam računao na Leža, no što je to je – otkriva nam Perinčić.

Na prvom treningu odazvali su mu se 13 igrača. Od prošle sezone u kadru Zaboka ostali su: Borna Kapusta (pozicija 1), Martin Tuđen (2), kapetan Antonio Črnjević (4), Patrik Jambrović (3) i Paško Vrlika (4-5). U prijelaznom roku Zabok su pojačali: Antonio Vlaić (5), Zvonimir Ćutuk (5), Ivan Vučić (3-4), Filip Torić (3) i Franko Kalpić (1-2), dok je na probi Marin Jeličić (1-2), mladi košarkaš koji već ima dosta iskustva u A-2 ligi – jug, a zadnje angažman bio mu je u Trogiru. Uz njih tu su i „poletarci“ Filip Svečnjak (1-2) i Karlo Borovčak (3), koji hrabro traže svoje mjesto pod suncem.
-Klub je napravio jako dobar posao u prijelaznom roku i doveo je gotovo sve igrače koje sam tražio. Fali nam još back-up play i bek šuter. Puno će toga ovisiti u kakvom će se svijetlu pokazati Jeremy Bynum, koji će nam se priključiti krajem kolovoza. Sada je važno da se dobro spremimo. Ovo su igrači kojima će odgovarati moj stil košarke i vjerujem da ćemo dobro funkcionirati – optimističan je Perinčić.
Najveće pojačanje u momčadi svakako je za sada centar Vlaić, koji je zadnje dvije sezone branio boje Zagreba, a prije toga tri je godine uspješno nosio dres Zaboka.
-Prvi dojmovi su super. Nova dvorana, novi trener, puno drugačija momčad u odnosu na moj prvi boravak u Zaboku. Mislim da s ovom momčadi možemo biti među prvih osam momčadi i da nam to treba biti cilj. Imao sam ozljedu na kraju sezone u Zagrebu, koju sam uspješno sanirao. Nisam još 100% spreman, ali siguran sam da ću do početka priprema biti u optimalnoj formi – riječi su Antonia Vlaića.
Franko Kalpić, dijete Šibenika koji je prošle sezone igrao za Kvarner 2010, prvi je puta obukao dres Zaboka.

- Očekujem da se borimo, da damo sve od sebe i pokažemo što znamo. Za neke prognoze treba još vremena. Zdrav sam i spreman, jedva čekam nove utakmice i novu sezonu – izjavio je Kalpić.
Ne moramo ni naglašavati da su uvjeti u novoj dvorani jednom riječju – fantastični. Nema više „sauniranja“ na +40 kao nekad u školskoj dvorani, već je u novoj dvorani ugodnih 24 stupnjeva, zahvaljujući klimatizaciji.