[FOTOGALERIJA] Olimpijada dječjih vrtića okupila preko 400 mališana

Olimpijada dječjih vrtića održala se po 17. put

glavna.jpg

Dječji smijeh i razigranost zavladali su danas na sportskim terenima zabočke Mladosti. Održavala se, naime, već tradicionalna 17. olimpijada dječjih vrtića na kojoj se vrtići iz Krapinsko-zagorske županije natječu u pet disciplina – nogometu, skoku u dalj, sprintu na 50 metara, štafeti i bacanju loptice. Događanje organizira Športska zajednica Krapinsko-zagorske županije.

Sportski duh mališana bio je neupitan, a tu je bila i velika podrška mama, tata, baka, djedova s tribina koji su žustro navijali za svoje male sportaše. Bilo je tu trinaest vrtića s četrnaest grupa i 453 djece. Kako je objasnio glavni tajnik Športske zajednice Krapinsko-zagorske županije Branko Piljek cilj ovakvog događanja je da se djeca od malih nogu usmjere prema sportu i zdravom načinu života. Gradonačelnik Hanžek nije krio ponos što se ovakvo događanje tradicionalno održava u Zaboku jer, kako kaže, atraktivno događanje jer njihovi bližnji uživaju u pripremi za natjecanje i samom natjecanju, a svemu tome pristupaju s velikim entuzijazmom. Dodajmo kako je igre otvorio župan Željko Kolar. Sretan je bio, kako kaže, što se ova olimpijada poklopila baš s dobivanjem statusa Županije-prijatelj djece koji je, podsjetimo, dobiven jučer, a današanjom prilikom je zahvalio svim zagorskim gradovima i općinama koji su već stekli status Općina ili Grad-prijatelj djece ili su u postupku. – Županija zna da dobro radi za dobrobit djece, a ovaj 17. olimpijada dječjih vrtića samo jedan od dokaza da Krapinsko-zagorska županija vodi brigu o svoj djeci pa tako i vrtićke dobi – istaknuo je župan Kolar. Svoju podršku cijelom događanju dali su i predsjednik ŠZKŽ Stjepan Fotivec i predsjednik županijskog nogometnog saveza Stjepan Merkaš.

Ono što je najbitnije da je sve prošlo u fair playu i dobroj zabavi te se sav trud djece i njihovih odgajateljica isplatio. Dodajmo kako je prisegu govorila Lea Piljek iz PK Olimp, a baklje su nosili Josip Kukolja, Lara Špoljar, Elena Hranić, a upalila ju je i donijela Mirta Gregurić.

U ukupnom poretku prvi je bio Dječji vrtić 'Gustav Krklec, drugi Dječji vrtić 'Bubamara', a treći Dječji vrtić 'Naša radost'. Nagradu za fair play dobio je Dječji vrtić Sveti Križ Začretje. U disciplini sprintu na 50 metara najvještiji je bio Luka Pohižek iz Dječjeg vrtića 'Zagorske Pčelice', drugi Ivan Kučko iz Dječjeg vrtića Bubamara, a treći Noa Čuček iz Dječjeg vrtića Naša radost. U istoj diciplini od djevojčica najvještija je bila Marija Papić iz Dječjeg vrtića Bubamara, druga je bila Viktorija Podgajski iz Dječjeg vrtića Gustav Krklec, a treća Viktorija Skosples iz Dječjeg vrtića Balončica.

Na štafeti kod dječaka prva je bila ekipa Dječjeg vrtića Bubamara, druga ekipa Dječjeg vrtića Maslačak, a treća ekipa Dječjeg vrtića Zipkica. Prvi u istoj kategoriji kod djevojčica je bio također Dječji vrti Bubamara, drugi je bio Dječji vrtić Cvrkutić, a treći Dječji vrtić Gustav Krklec.

Najbolji u bacanju loptice u dalj je bio Fran Čuček iz Dječjeg vrtića Naša radost, drugi Mateo Mlinarić iz Dječjeg vrtića Bubamara, a treći Fran Valjak iz Dječjeg vrtića Bedekovčina. U istoj kategoriji lopticu je najbolje odbacila Tomislava Jug iz Dječjeg vrtića Naša Radost, druga je bila Noela Tuđa iz Dječjeg vrtića Zipkica, a treća Jelena Tuba iz Dječjeg vrtića Zagorske Pčelice. U dalj je najviše skočio Marko Majsec iz Dječjeg vrtića Bubamara, drugi je bio Noa Papeš iz Dječjeg vrtića 'Maslačak', a treći Ivan Kožić iz ekipe Mravci. Kod djevojčica, u istoj disciplini prva je bila Ana Martinić iz Dječjeg vrtića Zipkica, druga Dora Šuper iz Dječjeg vrtića Zipkica, a treća Stela Kralj iz Dječjeg vrtića Maslačak.

U nogometu su u finalu snage odmjerili Dječji vrtić Gustav Krklec i Dječji vrtić Zipkica te je u tijesnoj borbi pobijedio 'Gustav Krklec' s rezultatom 2:1. Kod djevojčica, Dječji vrtić Zagorske pčelice našao se u finalu s Dječjim vrtićem Bedekovčina i pobijedio rezultatom 4:0.

FOTOGALERIJU S DOGAĐANJA POGLEDAJTE NA LINKU ISPOD TEKSTA:

http://www.zagorje.com/fotogalerija/17-olimpijada-djecjih-vrtica