[FOTO] Zagorec lošom igrom poklonio bodove domaćinu

Krapinski Zagorec gostovao je u Pazinu kod istoimene momčadi

  zagorec glavna.jpg

U 24. prvenstvenom kolu III. HNL Zapad krapinski Zagorec gostovao je u Pazinu kod istoimene momčadi i doživio poraz rezultatom 3:1.

Sam početak susreta nagovijestio je da Zagorec može sanjati o bodu, a kamoli o pobjedi. Naime, igrači Zagorca ušli su u utakmicu mlitavo i bezvoljno kao da igraju nekakav nogometni susret koji ne donosi ništa i nije bitan zaboravljajući na nepisano pravilo – tako to obično biva u nogometu, jednostavno će te biti kažnjeni za loš ulazak u utakmicu i ako k tome podcijenite protivnika ništa vas drugo ne očekuje osim poraza.

Bila je to najlošija, ne samo proljeća već cijelog prvenstva, utakmica igrača Zagorca pogotovu prvo poluvrijeme kada su prvi udarac prema vratima domaćeg vratara uputili u drugoj minuti sudačke nadoknade postignuvši pogodak preko Hanžića kojem je ovo bio četvrti pogodak ovog proljeća koliko su postigli i svi ostali igrači Zagorca uz napomenu da Matija Smrekar, 20 pogodaka u jesenskoj polusezoni, još nije postigao pogodak.

U „moru“ igrača Zagorca koji su igrali ovaj susret teško smo našli igrača koji bi zaslužio prolaznu ocjenu ali svakako moramo istaknuti mladog Turniškog i sigurnog Suntešića te svakako Hanžića koji je postigao taj jedan pogodak krapinskog kluba.

Je li ovo dovoljno za minimalno - bod ? Svakako da nije ! Možda bi neki igrači malo trebali osjetiti „slast“ pričuvne klupe jer na toj istoj klupi sjede igrači koji jedva čekaju da iskoriste priliku kao što je to npr. učinio Sedak, na žalost u utakmici protiv Pazinke zbog ozljede pete već je u 24. minuti morao napustiti teren, jer tamo sjedi i jedan Davor Iskrić koji dobiva minutažu na kapaljku.

Taj skromni i strpljivi nogometaš je došao u Zagorec s epitetom golgetera jer igravši u IV. HNL postigao je čak 24 gola. Dodamo li tome i njegovih 15 asistencija što daje odličnu brojku od 39 pogodaka postavljam retoričko pitanje – zar taj nogometaš, Davor Iskrić, nije zaslužio priliku?!

Dodamo li tome i činjenicu da kada „juriš“ rezultat jer ti se sreća osmjehnula u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena onda u drugo poluvrijeme krećeš s pojačanim napadom („ubacuješ“ napadača), a ne pojačavaš obranu ( „ubacuješ“ obrambenog igrača ) i što se tada događa – umjesto da pobijediš, jer ova Pazinka je uvjerljivo najlošija ekipa III. HNL Zapad koju sam gledao, ti upisuješ poraz !

O samoj utakmici se nema što previše kazati – borbena Pazinka, kvalitetom puno slabija, uspjela je u ono što i sama nije vjerovala – upisala je tri vrlo važna boda za ostanak u ligi. Dodamo li tome da je i sudac bio naklonjeniji Zagorcu – nije svirao dva očita jedanaesterca u korist domaćina, u 37.-oj i 70.-oj minuti što je i naglasio delegat napisavši u zapisniku utakmice : „ Ocjena suđenja u kontroli suđenja, radi objektivnosti ocjene pogledati ću DVD u 37.-oj i 70.-oj minuti kod padanja domaćih igrača ukaznenom prostoru gostiju“ te je istovremeno dodijelio čak 6 žutih kartona domaćim igračima.

Želim naglasiti da bi igrači Zagorca morali znati da prvenstvo nije završeno pobjedom nad Vrapčem u 23. kolu i da je u igri još 30 bodova te da će ovakvom igrom dovesti u pitanje svoj ostanak u ligi jer oni najugroženiji, Vrapče, Segesta, HAŠK, a pogotovo Trnje počeli su pobjeđivati i polako se približavaju spasonosnoj luci.

Prilika za popravak je već u subotu, 21. travnja u 16.30, na stadionu u Krapini kada Zagorec dočekuje Jadran iz Poreča koji na svom kontu ima samo tri boda manje od krapinskog kluba.

PAZIN – Gradski stadion – Gledatelja 100. Suci: I. Podgorski – Boček (Zagreb); M. Varivoda (Zagreb); M. Josipović (Križ).

PAZINKA PAZIN – ZAGOREC  3:1 (2:1)

Strijelci: 1:0 Rabar (12); 2:0 Vale (33); 2:1 Hanžić (45+2); 3:1 Rabar (70).

PAZINKA PAZIN: Denić ( 32. Boglić), Batel, Pinčan, Zgrablić (65. Pavlović), Maružin, Matika, Ivetac, Lepinjica, Erik (76. Krajcar), Vale, Rabar. Trener: Mirko MATIKA

ZAGOREC: Ranogajec, Kanceljak (46. Landripet), Suntešić, Postonjski, Smrekar, Strabić (73. Mlinarić), Sambol, Turniški, Poljak, Sedak (24. Majcenić ), Hanžić.

Pomoćni trener: Tomica VINCELJ