[FOTO] Prvi Oroslavski noćni cen(t)er okupio 176 natjecatelja, održana i Bumbar Liga

Autor zagorje.com

Sportska događanja organizirao je Atletski klub Oroslavje povodom obilježavanja Dana grada Oroslavja

oroslavski cener glavna.jpg

Povodom obilježavanja Dana grada Oroslavja, ali i vlastitog rođendana, Atletski klub Oroslavje organizirao je u utorak 14. kolovoza u 1. Oroslavski noćni cen(t)er, utrku na 10 km. Osim glavne utrke, odvijale se i rekreativna utrka na 3,3 km, ali i dječje koje su započele jedan sat ranije. Sudionici svih utrka dobili su učesničke medalje. Na glavnoj utrci nastupilo je 89 sudionika, na rekreativnoj 39, a na dječjima 48-ero mališana tj. ukupno je bilo 176 natjecatelja.

Odazvali su se mnogi klubovi, ne samo iz okolice već i iz udaljenih gradova, kao i mnogi respektabilni trkači Hrvatske, ali i rekreativci kojima je ovo bila prva utrka. Zbog znatno uvećanog broja sudionika od očekivanog, organizator je odlučio iznenaditi natjecatelje te napraviti proglašenje i po starosnim kategorijama, a ne samo - kao što je bilo najavljeno - prvo troje ukupno. Upravo iz tog razloga nisu se uz čestitke dijelile klasične medalje na postolju, već pivo i sok. Ukupni pobjednici dobili su unikatne statue orla kako bi ih podsjećale na Oroslavje te im je natočen šampanjac.

Ukupni pobjednici glavne utrke:

1. mjesto Ana Štefulj - AK Sljeme

2. mjesto Tea Faber - AK Dubrovnik

3. mjesto Maja Prahin Hotko - AK Zaprešić

1. mjesto Nikola Špoljar - AK Zabok

2. mjesto Marko Gorički - AK Zabok

3. mjesto Damir Hršak - AK Zabok

Rekreativna utrka je organizirana da bi pojedince uvela u svijet rekreacije i sporta te se odvijala pod motom "svi smo mi pobjednici", bez posebnog proglašenja pobjednika – što je i bilo naznačeno u samome raspisu. Svi sudionici te utrke dobili su učesničke medalje u cilju te ostali sadržaj startnog paketa identičan onima s glavne.

Ukupni pobjednici rekreativne utrke:

1. mjesto Helena Gleđa - AK Dubrovnik

2. mjesto Tena Sakar Vukić - OK Maksimir

3. mjesto Jana Filipović - AK Zaprešić

1. mjesto Ante Živković - AK Dubrovnik

2. mjesto Igor Visinski - AK Zabok/Zagorje Adventure Team

3. mjesto Zdenko Knezić - ind.

Nakon proglašenja uslijedila je tombola tijekom koje smo se dobro nasmijali, ali i razveselili.

Dodajmo kako je u nedjelju 12. kolovoza, u sklopu prezentacije udruga grada Oroslavja, AK Oroslavje organizirao seosko-atletske igre. Igre su se bodovale za Bumbar ligu – jedinu takvu zagorsku atletsku ligu koja obuhvaća i druge discipline, ne samo trčanje.