[FOTO I VIDEO] Spektakularan doček svjetske prvakinje u boksu Ivane Habazin

Danas je prijepodne u Zlataru organiziran doček za svjetsku prvakinju

glavna.jpg

Svjetska prvakinja u boksu po IBO kategoriji, Zlatarščanka Ivana Haazin danas je svečano dočekana u svom rodnom gradu. Okupilo se tu mnoštvo Zlatarščana i Zlatarščanki koji su dali podršku svojoj sugrađanki koja se od 2010. počela intenzivno baviti boksom, a na priredbi Boxing Explosion - Europe Vs. Africa u Beču pobijedila je Gruzijku Elenu Sikmashvili i osvojila pojas svjetskeIBO prvakinje srednje kategorije. Iza Ivane ima čak devet pobjeda u nizu, ukupno njih osamnaest u profi boksu, a samo je tri puta izgubila meč.

Ivanu su dočekali gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, a bio je tu i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Ivana nije krila uzbuđenje dočekom koji su joj priredili Zagorci. – Moram priznati da ste me šokirali. Ne znam što da kažem. Bez komentara sam jer nisam očekivala ovakav broj ljudi na dočeku – rekla je Ivana i osvrnula se na datum 22. ožujak 2013. godine kada je imala prvi put priliku boksati za svjetsku titulu koja joj je izmaknula iz ruku. – Bio je to jedan od najtežih poraza u mojoj karijeri. Popravni ispit slijedio je godinu dana nakon toga te sam 22. ožujka prvi put sam postala IBF svjetskom prvakinjom, a sada prije tjedan dana i drugi put sam osvojila titulu prvakinje – rekla je Ivana.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek nije krila ponos Ivaninim uspjehom, a zahvalila je svima onima koji su se okupili na zlatarskom Trgu slobode. – Čast mi je da u ime svih nas mogu pozdraviti Ivanu, našu svjetsku prvakinju – rekla je gradonačelnica i rekla Ivani da je zahvaljujući njoj i njezinom uspjehu mali grad Zlatar upisan na svjetsku sportsku kartu, a uručila joj je i poklon u ime Grada Zlatara.

Župan Željko Kolar također je čestitao i zahvalio Ivani na njezinom uspjehu. – Imao sam čast u svojem uredu održati prijem za Ivanu i čestitati joj na prvoj tituli svjetske prvakinje. Bio sam sto posto siguran da će osvojiti još barem jednu titulu – rekao je na dočeku župan Kolar i istaknuo kako je Ivana oduševila svojim uspjehom. – Ponosan sam kao župan Krapinsko-zagorske županije da imamo jednu vrhunsku sportašicu iz naše sredine.

Spomenimo kako je svjetskoj prvakinji čestitao i svjetski prvak. Naime, čestitkama se pridružio Luka Lešković, svjetski prvak u savate boksu.

FOTOGALERIJU S DOGAĐANJA POGLEDAJTE OVDJE

Kako je bilo na dočeku pogledajte u videu