Europogodak Ščapec-Kukine za tri vrijedna boda Mladosti

12. kolo IV. Međužupanijske lige – središte Zagreb, MLADOST (Z) – Bistra 1:0 (0:0)

SPORT 6.11._4. NOGOMETNA LIGA MLADOST-BISTRA Renato Ščapec-Kukina.jpg

Teško, ali sasvim zasluženo zabočka Mladost savladala je vrlo dobru momčad Bistre pogotkom Renata Ščapec-Kukine. Zabočani su bili puno bolji u prvom dijelu, gosti su imali veći posjed u nastavku, no kad se sve zbroji i oduzme Mladost je napravila pet stopostotnih šansi, a gosti samo jednu. Da Bistra na vratima nije imala odličnog Đurđeka, mogla je i ozbiljnije stradati, bez obzira na dobru igru u polju.

Već u 2. minuti u dobroj se prilici spetljao Krajačić, a isti je igrač odlično pronašao Turka u 8. minuti koji je sam –samcat na drugoj stativi, ali loše puca. U 12. minuti prvi puta prijete gosti, no udarac Škarice odbija se od zabočkog bloka u korner. Novi zicer domaći imaju u 18. minuti kada Đurđek fantastično brani udarac V. Kotarskog s pet metara i odbija loptu u korner. Nakon kornera i biljara u kaznenom prostoru Bistre lopta dolazi do Krajčića koji dobro puca glavom, no Đurđek je još jednom sjajan. Najbolju priliku za vodstvo Mladost propušta u 43. minuti kada Krajčić odlično ubacuje s desne strane, a V. Kotarski s tri metara udaljenosti ne pogađa prazan gol.

Gosti su aktivnije ušli u nastavak, ali bez pravih prilika. U 50. minuti iz daljine prijeti Škarica, ali Mihovilić je siguran. U 53. minuti nova stopostotna šansa za Mladost. V. Kotarski odlično pronalazi Bunčeca koji iz kosa ulazi u kazneni prostor Bistre i dobro puca, ali Đurđek još bolje brani. Najbolju i jedinu stopostotnu priliku za goste u 57. minuti kreirao je opasni Vračević, no najmanji na travnjaku, M. Matošević, s pet metara udaljenosti puca glavom preko gola. U 71. minuti budnost Mihovilića provjerava Smolčić, no ona je na visokoj razini.

Isključenje Kukeca

Ključni detalj za utakmicu zbio se u 74. minuti kada je opravdano zbog drugog žutog kartona isključen Kukec, uz Vračevića jedan od boljih u redovima Bistre. Samo dvije minute nakon toga Ščapec-Kukina prima loptu na 18 metara i majstorskim udarcem sprema loptu iza leđa Kukeca za 1:0. Mogla je Mladost to vodstvo i podebljati u 87. minuti da Jurina nije s dva metra pucao u Kukeca, nakon odlične akcije Ščapec-Kukine i V. Kotarskog. Na kraju sasvim zasluženo slavlje Mladosti, koja u idućem kolu gostuje kod posljednjeplasiranih Gradića. Nakon što su u život vratili Moslavinu i Samobor, nadamo se da će protiv Gradića Zabočani biti uspješniji.

- Nakon lošeg izdanja u Samoboru odigrali smo možda i naša najzreliju utakmicu protiv jednog vrhunskog protivnika i na kraju smo zasluženo pobijedili. Omogućili smo gostima samo jednu priliku, dok smo mi istovremenom izradili pet, šest čistih prilika. Sada nas čekaju Gradići. U gostima još nemamo pobjedu. Nadam se da ćemo odigrati pravu „mušku“ utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat – riječi su trenera Mladosti, Dražena Kovjanića.