Dva nova pojačanja za Košarkaški klub Zabok

Autor tz

Za Žute lavove potpisali su ovih dana Krešimir Radovčić i Šime Lisica

foto: Krešimir Radovčić (fiba.basketball)/Šime Lisica

Pred samo zaključenje ovog broja, sportski direktor, Dragutin Črnjević, „ulovio“ je još jednog „kapitalca“. Na jednogodišnju vjernost Zabok prisegnuo je 195 cm visoki bek Šibenika, Krešimir Radovčić. Upravo je on na neki način Zaboku prošle sezone zacementirao sedmu poziciju, jer je u vrlo važnoj utakmici i tijesnoj pobjedi Šibenika protiv Zabok (77:74), ubilježio 18 koševa, 6 skokova i 5 asistencija i bio najbolji igrač svoje već bivše momčadi. Sezonu je Radovčić završio na 8.7 koševa, 3.7 skokova i 3.6 asistencija, a statistika bi bila i bolja da ga sredinom nastavka nije poremetila ozljeda, koja je sada stvar prošlosti. Radovčić dolazi u Zabok da napravi velike stvari s ovom momčadi. Iako mu je tek 21 godina, iza njega su već četiri prvoligaške sezone i nikako ne spada u neiskusne igrače, što više bio je stožerni igrač Šibenika u prošloj sezoni.

- Imao sam ponudu da nastavim karijeru u Mađarskoj, no izjalovila se, pa sam odlučio prihvatiti ponudu Zaboka. Došao sam pomoći ovoj momčadi u ostvarivanju što boljih rezultata. Većinu igrača poznam i siguran sam da ćemo se uspjeti nametnuti, ali naravno uz puno rada i odricanja – riječi su Krešimira Radovčića nakon potpisa za Zabok.

Radovčić je redovno selekcioniran u sve hrvatske selekcije, a i na širem je popisu izbornika Dražena Anzulovića, pa ne čudi što su šibenski mediji ovaj prijelaz okvalificirali kao tragediju šibenske košarke, a mi ćemo ga okarakterizirati kao još jednu pobjedu Zaboka.

Višegodišnji ugovor sa Zabokom potpisao je pak 20-godišnji Šime Lisica. Košarkaško obrazovanje je stekao u Sjedinjenim Američkim Državama, a bio je i u juniorima Zadra. Prije nego što je prešao u Zabok, igrao je za KK Jazine Arbanasi.