Dinamov Trophy Tour kreće u Krapini

Na glavnom krapinskom trgu biti će izložen pobjednički pehar KVG-a iz 1967. godine, lopta s finalne utakmice protiv Leedsa i replika dresa

dinamo trophy.jpg

Hrvatsko zagorje oduvijek je bilo obojeno u plavo. Dinamo je uvijek bio i ostao broj jedan za zagorske ljubitelje nogometa. Iz tog razloga ne čudi odluka vodstva GNK Dinamo da prva stanica Trophy Toura u čast na 50. godišnjicu osvajanja Kupa velesajamskih gradova bude upravo Krapina, središte Krapinsko-zagorske županije.

Ovaj najveći uspjeh hrvatskog klupskog nogometa dogodio s 6. rujna 1967. godine, nakon što je Dinamo u uzvratnoj utakmci finala pogocima Čerčeka i Rore pobijedio Leeds United s 2:0, nakon što je u Leedsu bilo 0:0. Tadašnji predsjednik FIFA-e, Sir Stanley Rous, predao je trofej kapetanu i najboljem strijelcu Dinama, Slavenu Zambati i veliko purgersko slavlje moglo je početi. Pod trenerskom palicom Branka Zebeca i Ivice Horvata u ovom velikom uspjehu sudjelovali su: Zlatko Škorić, Branko Gračanin, Filip Blašković, Rudolf Belin, Denijal Pirić, Krasnodar Rora, Marijan Čerček, Marijan Brnčić, Mladen Ramljak, Josip Gucmirtl, Stjepan Lamza i Slaven Zambata.

Kup Velesajmskih gradova održavao se od 1955. -1971. godine, a onda je prerastao u Kup UEFA-e. O njegovoj snazi najbolje govore imena klubova koji su ga osvajali: Barcelona tri puta, Valencia i Leeds United po dva puta, dok su Roma, Real Zaragoza, Ferencvaros, Dinamo, Newcastle United i Arsenal po jednom digli pobjednički pehar ovog natjecanja.

U čast na taj veliki događaj Dinamo je krenuo u Trophy Tour, koji će u subotu 17. lipnja krenuti u Krapini u 12.15 sati na Trgu Ljudevita Gaja, a trajat će sve do 14.15 sati. Na glavnom krapinskom trgu biti će izložen pobjednički pehar KVG-a iz 1967. godine, lopta s finalne utakmice protiv Leedsa i replika dresa. Događaju će prisutvovati Zlatko Škorić i Branko Gračanin, legendarni igrači zlatne generacije iz 1967. godine. Uz slikanje s legendarnim pokalom i legendama iz '67., prisutni će se moći učlaniti u GNK Dinamo, kupiti prigodne suvenire, te sudjelovati u nagradnim igrama, uz mnoge interaktivne sadržaje.
-Počašćeni smo pozivom u Krapinu i iznimno nam je drago što ćemo posjetiti grad koji predstavlja tradiciju i srce Zagorja. S ponosom dolazimo u taj dio našega dragog Zagorja. Nadam se da će nas naše druženje, uz pokazivanje trofeja Kupa velesajamskih gradova, na pravi način podsjetiti na slavne dane. Dakako, veselimo se i dobroj zabavi i krasnom druženju - riječi su legendarnog vratara Dinama, Zlatka Škorića.