DIJELIO SVLAČIONICU S VRSALJKOM I KOVAČIĆEM: Denis Cerovec pojačao Zagorec

DENIS CEROVEC 3

Uprava krapinskog Zagorca na čelu s predsjednikom Miljenkom Merkašom „ulovila“ je još jednog „kapitalca“. Redove krapinskog Zagorca pojačao je odlični stoper 27-godišnji Denis Cerovec, koji je u protekloj sezoni branio boje slovenskog drugoligaša Krke. Ovo je drugi, sigurni smo veliki povratak krapinskog „dečeca“ u svoj matični klub.
-U Zagorcu sam počeo, to je moj klub. Prije tri sezone tu sam igrao svoj najbolji nogomet u karijeri. Predsjednik Merkaš upoznao me je s planovima kluba koji su me oduševili. Veselim se povratku u Zagorec – zadovoljan je Cerovec.

Dijelio svlačionicu s Vrsaljkom, Kramarićem i Kovačićem

Cerovec je s 11 godina otišao u zagrebački Dinamo, gdje se zadržao do kraja omladinskog pogona. Imao je čast dijelititi svlačionicu s „vatrenima“, Kramarićem i Vrsaljkom, a kasnije im se pridružio i Kovačić. Poslije Dinama imao je prvoligaško iskustvo u Lokomotivi, drugoligaška iskustva u Sesvetama i Gorici, da bi se u sezoni 2014./2015. ponovno vratio u svoj Zagorec i to u treću ligu. Cerovec je nedvojbeno bio najbolji stoper III. HNL-zapad, što je otvorilo transfer u njemački ober ligaš Cloppenburg, a nakon toga igrao je u slovenskom drugoligašku Krki, gdje je u 23 nastupa u prvenstvu i kupu, uz odlične obavljene zadaće u obrani postigao i tri prvenstvena pogotka.
-Nakon odlične sezone u Zagorcu odlučio samo se iskušati u inozemstvu. Bilo je to jedno zanimljivo i dobro iskustvo. U Njemačkoj je bilo malo lošije, u klubu nisu bili prijateljski raspoloženi prema strancima, no u Sloveniji je bilo puno bolje. Davao sam sve od sebe, jako su me cijenili, čak sam bio i dokapetan u Krki – otkriva nam Cerovec.
Slovensku idilu naprasno je prekinula ozljeda, no ona je sada stvar prošlosti i u potpunosti je sanirana. Valja će proći neko vrijeme da Cerovec vrati pravu formu, no poznavajući njega to neće trebati dugo čekati, jer se vrlo profesionalno odnosi prema svojim obavezama. -Očekujem da se vratim u formu koji sam imao u Zagorcu prije odlaska u Njemačku. Od mene se puno očekuje, a ja očekujem da ću pomoći momčadi i dati svoj maksimum. Imamo odličnu momčad. Nećemo se razbacivati izjavama i najaviti borbu za vrh, već ćemo na travnjaku dokazati da smo za to spremni. Ako nam se ukaže prilika za sam vrh, siguran sam da ćemo ju znati iskoristiti – optimističan je Cerovec.
Ne moramo ni govoriti koliko će dolazak ovog kvalitetnog stopera značiti za Zagorec. Krapinčani su upravo na toj poziciji bili najtanji. Sada krapinski trećeligaš u svakoj liniji ima po jednog igrača s prvoligaškim iskustvom. U obrani je to Cerovec, u sredini Poljak, a u napadu Smrekar. Ono što je zapravo i najvažnije u cijeloj priči, Zagorec je ostao klub isključivo na „zagorski pogon“, a igra jednu od glavnih uloga za vrh treće lige.

Tomica Vincelj:“Cerovec je sigurno veliko pojačanje za našu momčad“

-Igrač koji je prošao omladinski staž u Dinamu i ima prvoligaško i drugoligaško iskustvo sigurno je veliko pojačanje za naš klub, a naravno posbenu za našu zadnju liniju. Cerovec će nam puno značiti za stabilnost naše momčadi. Odlaskom Suntešića i nakon ozljede Leškovića najtanji smo u obrani, sada dolaskom Cerovca naša obrana će imati sasvim jednu drugu dimenziju. Osobno mi je rekao da za sada ima snage za jedno poluvrijeme, no siguran sam da ćemo ga uspjeti spremiti do početka prvenstva i da će biti pravo pojačanje za naš klub – zadovoljan je bio i trener Tomica Vincelj.
Sa svojih 192 centimetra Cerovec je dominantan u skoku, no unatoč tom što je iznimno visok odlično barata loptom, dobro ju iznosi, a precizan je i u predaji. Boljeg igrača od Cerovca Zagorec u ovom trenutku nije mogao dobiti.