Croatia Cup u Velikom Trgovišću

Autor T. Benčić

Turnir je ujedno i kontrolno natjecanje hrvatskoj samostrelskoj reprezentaciji za nadolazeće Europsko prvenstvo

Martin Oborovečki, Luka Štrbenac i Mihaela Oborovečki

Pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije u Velikom Trgovišću će se ovog vikenda, od petka 15. do nedjelje 17. lipnja, održati međunarodno natjecanje u gađanju samostrelom FIELD, 23. Croatia Cup.

Zahvaljujući odličnoj organizaciji proteklih godina, Svjetska samostrelska unija IAU odabrala je ovo natjecanje kao prvi službeni Svjetski kup ove godine. Organizator natjecanja je Streljačko društvo Veliko Trgovišće, dok je suorganizator općina Veliko Trgovišće. Turnir je ujedno i kontrolno natjecanje hrvatskoj samostrelskoj reprezentaciji za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se održati od 27. lipnja do 3. srpnja 2018. u Pärnu (Estonija). Već su stigle prve prijave, a na natjecanju će osim domaćih natjecatelja nastupiti i reprezentacije Češke, Njemačke, a po prvi puta i iz Rusije. Još se očekuju prijave predstavnika Austrije, Francuske i Mađarske.

Od domaćih natjecatelja nastupit će aktualni svjetski prvaci Domagoj i Valentina Pereglin, juniorski viceprvak svijeta Martin Oborovečki, brončane sa SP-a u Osijeku Sanja Komar i Mihaela Oborovečki te ostali osvajači ekipnih svjetskih medalja. Budući da se natjecanje boduje kao prvi od Svjetskih IAU kupova, svi natjecatelji koji će nastupiti na 23. Croatia Cup-u svojim rezultatima ulaze u borbu za bodove, koji će na završnici Svjetskog kupa u Moskvi odrediti tko će ponijeti titule najboljeg samostrelca i najbolje samostrelke svijeta.