ČETVRTO IZDANJE LIMAČ KUPA: Slavlje zagića Lokomotiva i limača Lučkog

Travnjakom Rudara u Dubravi Zabočkoj prošlo je četristotinjak dječaka koji su unatoč teškim uvjetima i velikoj vrućini dali sve od sebe i pružili vrlo kvalitetan nogomet

Limači Rudara

Nakon dva natjecateljska dana završeno je četvrto izdanje nogometnog turnira Limač kup, koji je kao i obično organizirao NK Rudar DZ, na čelu s predsjednikom Mariom Videkom i šefom omladinskog pogona Nenadom Kovačićem.  Travnjakom Rudara u Dubravi Zabočkoj prošlo je četristotinjak dječaka koji su unatoč teškim uvjetima i velikoj vrućini dali sve od sebe i pružili vrlo kvalitetan nogomet. Turnir je bio jači nego prošlih godina, a o njegovoj snazi najbolje govori činjenica da Lokomotiva koja je tri godine za redom slavila u konkurenciji limača, nije uspjela obraniti naslov.

 Dominacije Lokomotive kod zagića

Krenimo redom. Prvi su na redu prvog natjecateljskog dana bili zagići. Tu je viđena velika dominacija zagića Lokomotive koji nisu primili niti jedan gol na turniru. Od četvrtfinala do finala imali su gol razliku 18:0. Otvorena škola Dinama u finalu je stradala sa čak 9:0, a u finalu je Bistra poražena sa 4:0. Pod vodstvom trenera Tomislava Martinca za Lokomotivu su nastupili: Todorović, Budisavljević, Grabovac, Rastočić, Janječić, Capar, Korpar, Sablić, Viduka, Petrić i Vanjorek. Zagorsku čast spasio je Zagorec, koji je nakon uzbudljive utakmice za 3. mjesto izgubio od Dinama OŠ, pa se na kraju morao zadovoljiti četvrtim mjestom. Pod vodstvom trenera Nikole Suntešića za zagiće Zagorca I igrali su: Pokupec, Golub, Podgajski, Varjačić, Bolfek, Škuda, Pastorčić, Kovačec, Gregurović, Horvat, Šturman, Kunštek i Smiljanec. Najboljim igračem turnira u konkurenciji zagića proglašen je Leon Šimunković iz Bistre, dok najbolji strijelac s 15 golova Filip Viduka i najbolji vratar Petar Todorović dolaze iz pobjedničke Lokomotive.

Zagići krapinskog Zagorca I

Domaćin izgubio finale limača

Šteta što Rudar DZ odličnu organizaciju nije okrunio pobjedom u konkurenciji limača, osobito nakon što su u polufinalu svladalu favoriziranu Lokomotivu nakon izvođenja penala rezultatom 2:1, nakon što je u regularnom dijelu bilo 1:1. Bio je to jedini gol koji je Lokomotiva primila na turniru, a ujedno i koban za njih. Rudar DZ je u finalu očekivalo Lučko koje je u polufinalu petardom izbacilo Bistru. Domaćin je u finalu bio bolja momčad, a štete što dvije dobre prilika Kovačića nisu završile u mreži. Na kraju nakon izvođenja penala više je sreće imalo Lučko i slavilo je rezultatom 2:1, te tako osvojilo naslov u konkurenciji limača.

Pod vodstvom trenera Ivana Mihaljevića za limače Lučkog nastupili su: Jakičić, Filipović, Perlesshi, Brus, Pofek, Grbac, Božić, Grozdanić, Bašić, Arežina, Petrušić, Čitarević i Šimunović, dok su za limače Rudara DZ pod vodstvom Vanje Milinkovića nastupili: T. Gregurić, Rožman, Balaško, Barlović, Krleža, Lončar, Mutak, Kolar-Kovačić, I. Gregurić, Bizek, Kurek, Šalković, Bedeniković, Rafajec i Miljan.

Emanuel Kolar-Kovačić proglašen je za najboljeg igrača u konkurenciji limača, najboljim vratarem proglašen je Đuka Jakičić iz pobjedničke momčadi, dok su titulu najboljeg strijela s po pet pogodaka podijelili Pavle Smiljanić i Adriano Bosak iz Lokomotive.

Najbolji pojedinci u konkurenciji limača

- Po kvaliteti momčadi ovaj turnir je iznad svih do sada. Imali smo 11 momčadi u konkurenciji zagića i 16 u konkurenciji limača. Po prvi puta stigli su nam Inter i Lučko koje je osvojilo turnir u konkurenciji limača. Šteta da nismo pobijedili u finalu limača, mislim da smo bili malo bolji od Lučkog. Moramo biti ponosni i zadovoljni, imamo najboljeg igrača u konkurenciji limača, ipak su Lučko i Lokomotiva renomirani klubovi, a u četvrtfinalu smo savladali limače prvoligaša Intera. To je dokaz da kvalitetno radimo. Mnogi su mislili da ćemo se raspasti nakon što se nismo plasirali u prvu ligu, a mi smo iz svega izašli još jači i kvalitetniji – završnu je ocjenu dao Nenad Kovačić, šef omladinskog pogona NK Rudar DZ.

Utakmice na turniru uspješno su sudili Franjo Skozrit, Velimir Brezak, Josip Franc, Mladen Sovec i Vanja Milinković. Najuspješnijim pojedincima i momčadima nagrade su dijelili zabočka dogradonačelnica Valentina Đurek, predsjednik Športske zajednice KZŽ Stjepan Fotivec, predsjednik Rudara DZ Mario Videk, šef omladinskog pogona Nenad Kovačić  i trener vratar Damir Cujzek.

Rezultati

Zagići

Četvrtfinale:

Lokomotiva – Dinamo Jakovlje 5:0

Zagorec I – Zagorec II 1:0

Dinamo OŠ – Varteks 7:0

Lučko – Bistra 3:5

Polufinale:

Zagorec I – Bistra 1:3

Lokomotiva – Dinamo OŠ 9:0

Za 3. mjesto: Dinamo OŠ – Zagorec I 1:0

FINALE: Lokomotiva –Bistra 4:0

Konačni poredak: 1. Lokomotiva, 2. Bistra, 3. Dinamo – otvorena škola, 4. Zagorec I.

 

Limači

Četvrtfinale:

Lokomotiva – Pregrada 6:0

Bistra – Stubica 3:0

Inter – Rudar DZ 1:2

Lučko – Inkop 5:0

Polufinale:

Lokomotiva – Rudar DZ 1:2 p (0:0)

Bistra – Lučko 0:5

Za 3. mjesto: Lokmotiva – Bistra 8:0

FINALE: Rudar DZ – Lučko 1:2 p (0:0)