Četrnaest medalje za odlične Olimpovce

Na plivalištu Crnica u Šibeniku odjržan plivački miting “Jadran Grand prix”

plivanje olimp.jpg

Zbog renoviranja bazena u Split, PK Jadran iz Splita na šibenskom plivalištu Crnica organizirao je plivački miting Jadran Grand prix, koji je okupio tristotinjak plivača i plivačica iz 32 kluba Hrvatske, BiH, Crne Gore i Slovenije.

Profesor Ivica Androić je iz trening baze u Tuheljskim Toplicama put Šibenika poveo četiri plivačice i tri plivača koji su pokazali zavidnu razinu trenutne forme i letvicu rezultata podigli stepenicu više. Ukupno su osvojili četrnaest medalja, od toga jednu zlatnu, devet srebrnih i četiri brončane.

Najbolji pojedinac iz redova Olimpa bio je mlađi junior Vili Sivec koji je pobijedio u disciplini 200 leptir među mlađim juniorima s vremenom dostatnim i za seniorsku broncu. Na 100 leptir i 200 slobodno bio je srebrni, a na 100 slobodno brončani.

Među plivačicama odlične rezultate polučile su mlađa juniorka Tesa Novak i juniorka Hana Sivec. Tesa Novak stigla je u Šibenik direkno s priprema plivačke reprezentacije u Korčuli. Na Crnici je osvojila četiri srebrne medalje i to na 100 i 200 slobodno, te 100 i 200 leptir. U disciplini 200 leptir osvojila je i brončanu medalju među seniorkama.

Hana Sivec je u svim disciplinama u kojima je nastupila osvojila medalje i isplivala svoje osobne rekorde. To je rezultiralo srebrima na 50 leptir i 50 slobodno te 100 slobodno. Na 100 leptir bila je brončana. Valja naglasiti da je na 50 leptir do seniorske bronce nedostajala samo jedna stotinka sekunde.

Među prvih deset u svojim kategorijam plasirali su se junior Nikola Iveković (dva peta mjesta na 100 prsno i 200 slobodno), juniorka Magda Slovenec (šesto mjesto na 100 leđno), juniorka Lana Halapir (sedma na 100 mješovito) i mlađi junior Petar Pavalić (osmi na 100 mješovito).