Četiri zlata i dva pehara za Olimp Zabok

Odličan nastup zabočkog plivačkog kluba na mitingu Sveti Patrik

kolaž olimp.jpg

U organizaciji PK Novi Zagreb održan je 14. Miting „Svetog Patrika“, zaštitnika ovog kluba. U dva natjecateljska dana nastupilo je 844 plivača i plivačica iz 27 hrvatskih klubova, među kojima su bili i plivači i plivačice PK Olimp Zabok, predvođeni sportskim direktorom i trenerom profesorom Ivicom Androićem. Po običaju Olimpovci su ostvarili vrlo dobre rezultate. Osvojili su tri medalje, od čega su dvije bile zlatne, a jedna brončana.

Najviše uspjeha imala je Jana Pavalić koja je osvojila dva zlata na 50 leptir i 50 slobodno. U ukupnom poretku nedostajalo joj je 26 stotinki za pehar, pa se zadovoljiti četvrtim mjestom. Jana je nastupila i na 50 leđno gdje je bila četvrta i na 50 prsno gdje je osvojila deveto mjesto.
Mauro Šipek-Glavač (2006.) osvojio je brončanu medalju na 50 slobodno. Uz dva šesta mjesta leđnim i prsnim stilom ukupnom zbiru u svojoj je kategoriji osvojio treće mjesto, čime je osvojio i pehar organizatora.

Od ostalih vrijednih rezultata valja istaći da je muško ženska štafeta u disciplini 4 x 50 mješovito osvojila odlično šesto mjesto. U štafeti su plivali: Vanja Bartol, Mauro Šipek-Glavač, Jana Pavalić i Leon Novak. U ukupnom zbiru iz četiri discipline Leon Novak u 2007. godištu zauzeo je 13. mjesto, Vanja Bartol u 2007. godištu 19., a Marija Žnidarec u 2006. godištu 26. mjesto.

Svoja najbolja osobna vremena popravili su Lea Piljek i Gita Vlahek, obje 2007. godište.
Najmlađi Olimpovci osvojili su jednu medalju i to zlatnog sjaja. Najbolji pojedinac ujedno i najmlađi Toto Šipek-Glavač osvojio je u 2009. godištu zlato na 25 prsno, te dva četvrta mjesta na 25 slobodno i leptir, dok je u leđnom bio šesti. U zbroju rezultata iz četiri discipline osvojio je pehar organizatora za treće mjesto. U iznimno zanimljivom natjecanju u 2009. godištu za pehar je konkuriralo 5 plivača koji su na kraju bili unutar 17 stotinki sekunde.

U ukupnom zbiru je Emma Horvat u 2008. godištu bila 17, a Lori Šipek-Glavač osvojila je 20.mjesto, dok je Pio Žnidarec popravio je svoja osobna vremena.