AMERIKANAC U REDOVIMA KOŠARKAŠKOG PRVOLIGAŠA: Jayr Strowbridge novi je igrač Zaboka

Autor tz

29 - godišnji Amerikanac potpisao je ugovor na jednu godinu

SPORT 17.10._KOŠARKA ZABOK Jayr Strobridge.jpg

Iskusni 29-godišnji tamnoputi Amerikanac, Jayr Strowbridge, koji igra na poziciji razigravača potpisat će jednogodišnji ugovor sa Zabokom, a za momčad će debitirati već protiv Zadra. Iza njega je bogata karijera u kojoj je promijenio dosta klubova. Sveučilišnu karijeru započeo je u Nebraski, a nakon Jacksonvilla i Oregona, 2012. započeo je europsku karijeru. Europsku karijeru započeo je u Oldenburgu, nastavio u Danilovgradu, a nakon još jedne sezone u Njemačkoj (CuxhavenBasCats), prove je sezonu u Gruziji i Maroku.


Strowbridge je dva tjedna proveo trenirajući sa Zabokom, a nakon dobre prezentacije protiv Cedevite, gdje je postigao 13 koševa, uz nekoliko dobrih ulaza, trener Perinčić odlučio je da mu je potreban. Osnovna zadaća mu je rasteretiti Kapustu u kreaciji igri. Samim dolaskom Strowbridga i Kapusta je ubacio u brzinu više. Vidjelo se to pogotovo u Osijeku.


-Uživam u Zaboku. Imam odličan tretman u momčad, djelujemo kao jedna velika obitelj i ponašamo se kao da smo braća. Navijači Zaboka su fantastični. Odlično sam se osjećao u utakmici protiv Cedevite, ali pred nama je još puno posla. Zadovoljan sam što sam potpisao za Zabok i optimistično gledam u nastavak sezone-izjavio nam je Strowbridge nakon potpisa za Zabok.