[55. MALOGOMETNI TURNIR U LUGU ZABOČKOM] Grafo preokretom u finalu do naslova

U organizaciji udruge Lug sport, odigrano je 55. izdanje malonogometnog turnira u Lugu Zabočkom

SPORT 16.7._TURNIR LUG Pobjednička momčad - Grafo.jpg

U organizaciji udruge Lug sport, odigrano je 55. izdanje malonogometnog turnira u Lugu Zabočkom. Zbog poznatih problema s vremenom, turnir se neočekivano produžio na dva natjecateljska dana. Nakon jedanaest vrlo kvalitetnih utakmica do naslova je zasluženo stigla momčad Grafo iz Zaboka, koja je u finalu nakon preokreta s 2:1 slavila protiv prošlogodišnjih pobjednika, momčadi Wildschweine, također iz Zaboka.

Krenimo redom. Nakon što je odlučeno da se prekinuta utakmica između Dundo prometa i Hortikulture Knezić registrira rezultatom 2:0 za Hortikulturu Knezić, prvi su na megdan trebale izaći momčadi CB Pajdaš i Consultis, no Consultis se nije pojavio, tako da su drugi natjecateljski dan otvorili Posotnjski prometi i Mladost pioniri, a Postonjski promet očekivano je pobijedio rezultatom 7:2. Isto tako očekivano Grafo je ubilježio uvjerljivu pobjedu protiv Lovca, dok je CB Dugi Duc slavio protiv Šerfe. Kako se momčad Delirium tremes nije pojavila, Dundo promet dobio je utakmicu bez borbe i krenulo se sa četvrtfinalnim ogledima.

foto: Momčad Wildschwiene osvojila je drugo mjesto

Već u prvoj utakmici vrlo jak par. Graditeljstvo Merkaš golovima Dleska i Bobeka trasiralo je put prema polufinalu. Ništa nije bio slabiji ni drugi par, gdje je Grafo na krilima Deaka i Iskrića izborio drugu vizu za polufinale. Ugodni iznenađenje bila je momčad Bibi keramika koja je rezultatom 4:2 izbacila u četvrtfinalu momčad Dugi Duc. Pogocima Vida Kotarskog i Jurina, branitelj naslova Wildschwiene, postao je posljednji četvrti polufinalist.

Iznimno nadahnuti Karlo Deak s tri je pogotka uveo Grafo u finale, a s jednim se je pogotkom pridružio mladi Tisanić. Puno je uzbudljivije bilo drugo polufinale koje je završilo bez pogodaka. U lutriji penala Mihovilić i J. Kotarski su bili precizni za branitelje naslova, dok su Korenić i Puljek promašili, pa je Wildschweine postao drugi finalist.

Bibi keramika pogotkom K. Franca iznenadila je Graditeljstvo Merkaš i zasluženo stigla do trećeg mjesta

Finale su po nama izborile dvije najbolje momčadi, Grafo i Wildschweine. Vinko Kotarski doveo je branitelje naslova u vodstvo, a vrlo brzo izašao je sam pred Hercigonju, koji spašava čisti pogodak za 2:0. Pred kraj prvog dijela Ščapec-Kukina pogodio je gredu. Početkom nastavka Vinko Kotarski nanizao je dva igrača i vratara Grafe, no u odsutnom trenutku odsklizao je s loptom u gol-aut. Na drugoj strani Sedak je na asistenciju Deaka vratio stvari na početak (1:1). Dvije minute prije kraja Ščapec-Kukina je gotovo s centra iznenadio pokrivenog Mihovilića za konačnih 1:2 i slavlje Grafe moglo je početi.

Martin Capar darovao Vinku Kotarskom dres svog pokojnog brata Matije

Nagrade najboljim pojedincima i momčadima dijelili su zamjenica gradonačelnika, Valentina Đurek i Krunoslav Kušan, predsjednik Udruge Lug sport. Posebno je bio dirljiv trenutak kada je Martin Capar, brat legendarnog Matija Capara, nesretno preminulog, njegovim dresom s brojem 2, koji je Futsal Dinamo njemu u čast i slavu umirovio, darivao najboljeg igrača turnira Vinka Kotarskog. Najbolji strijelac turnira s devet golova uvjerljivo je bio Karlo Deak iz pobjedničke momčadi iz koje nam dolazi i najbolji vratar Nikola Hercigonja.

foto: Karlo Deak, Vinko Kotarski i Nikola Hercigonja - najbolji pojedinci turnira

Pobjednička momčad je uz pehar primila i novčanu nagradu od 4.000 kuna, drugoplasirana momčad je uz pehar dobila 2.800, trećeplasirana pehar i 1.600, a četvrtoplasirana 600 kuna. Najbolji pojedinci nagrađeni su i prigodnim statuama.

[slika

Udruga Lug sport još jednom se pokazala i više nego uzornim organizatorom ovog turnira. Dvadesetak članova ove vrijedne udruge, predvođene Krunoslavom Kušanom, učinilo je sve da se veliki broj gledatelja ovog turnira osjeća iznimno ugodno. Uz kvalitetan mali nogomet, gledatelji su mogli uživati i u muzici, kao i u bogatoj ugostiteljskoj ponudi.

Krunoslav Kušan: "Moramo biti ponosni i zadovoljni kvalitetom turnira"

- Dali smo sve od sebe, ali na vrijeme ne možemo utjecati. Ovih osam momčadi koje su izborile završnicu bile su na vrlo visokom nivou. Moramo biti ponosni i zadovoljni kvalitetom turnira. Isto tako zadovoljni smo i popratnim dijelom, koji uključuje zabavni program i ugostiteljsku ponudu. Zahvaljujem se svim članovima udruge koji su dali svoj doprinos u organizaciji turnira. Visoko smo digli ljestvicu u organizaciji, pa gledatelji od nas očekuju svake godine u najmanju ruku da se nadmašimo ili da barem zadržimo postojeći nivo, u čemu za sada uspijevamo. Veliko hvala svim sponzorima i donatorima koji su uvijek uz nas i koji nas redovito prate. Hvala i sucima koji su na visokom nivou odsudili turnir. Hvala i našem prijatelju Vedranu Piljeku i Martinu Caparu koji je donio dres svog pokojnog brata Matije i na taj način uveličao naš turnir. Iznimno smo počašćeni tom gestom. Polako idemo prema 60. godišnjici turnira, a  jubilarno 60. izdanje napravit ćemo nešto spektakularno. Veliko hvala našem medijskom partneru Zagorskom listu, koji nas redovito prati - riječi su Krunoslava Kušana, čelnog čovjeka udruge Lug sport.

foto: zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek, Vinko Kotarski, Martin Capar i Krunoslav Kušan

Rezultati

Utakmice po skupinama: CB Pajdaš - Consultis 0:3 (bb), Postonjski promet - Mladost pioniri 7:2, CB Lovac - Grafo 0:3, MNK Šerfa - CB Dugi Duc 1:4, Duno promet - Delirium tremes 3:0 (bb)

 

Četvrtfinale:

Graditeljstvo Merkaš - Hortikultura Knezić 2:0 (Dlesk, Bobek)

Grafo - Postonjski promet 3:1 (Deak 2, Iskrić/Per)

Bibi keramika - CB Dugi Duc 4:2 (Franc 2, Meštrović, Bobek/Sever, Pavlek)

Wildschwiene - Dundo promet 2:0 (Vid Kotarski, Jurina)

 

Polufinale:

Bibi keramika - Grafo 1:4 (Biškup/Deak 3, Tisanić)

Graditeljstvo Merkaš - Wildschweine 0:2 p (0:0)

 

Za 3. mjesto:

BIBI KERAMIKA - GRADITELJSTVO MERKAŠ 1:0

STRIJELAC: 1:0 K. Franc

BIBI KERAMIKA: Grabušić, Vidiček, K.  Franc, Meštrović, J. Franc, Švenda, Kiš, Biškup, Bobek.

GRADITELJSTVO MERKAŠ: Dlesk, Kranjčec, Korenić, Puljek, Vidiček, Bobek, Đurman.

 

FINALE:

WILDSCHWEINE - GRAFO 1:2

STRIJELCI: 1:0 Vinko Kotarski, 1:1 Sedak, 1:2 Ščapec-Kukina

WILDSCHWEINE: Mihovilić, M. Kotarski, J. Kotarski, Vinko Kotarski, Vid Kotarski, Jurina, Srebačić.

GRAFO: Deak, Iskrić, Hercigonja, Ščapec-Kukina, Sedak, Šoštar, Tisanić.

 

Konačni poredak:

 1. Grafo

 2. Wildschweine

 3. Bibi keramika

 4. Graditeljstvo Merkaš

 

Najbolji pojedinci:

Najbolji igrač: Vinko Kotarski (Wildschweine)

Najbolji strijelac: Karlo Deak (Grafo) 9 golova

Najbolji vratar: Nikola Hercigonja (Grafo)