14. kolo doigravanja za plasman u 1. hrvatsku kadetsku rukometnu ligu: Velika proslava u Bedekovčini

Slavlje koje su ovim mladi dečki na čelu sa trenerom Filipom Martinićem itekako zaslužili

  Bedekovčina rukomet 3.jpg

Pala je zavjesa na dugu, ali vrlo uspješnu rukometnu sezonu za kadete RK Bedekovčina. U četvrtak u zadnjem kolu doigravanja za 1. hrvatsku kadetsku rukometnu ligu Bedekovčina je dočekala Libra tehničar. Bila je to zapravo revijalna utakmica, koju je trebalo odraditi i započeti veliko slavlje. Slavlje koje su ovim mladi dečki na čelu sa trenerom Filipom Martinićem i te kako zaslužili. Najprije je trebalo odraditi 18 kola prvog djela natjecanja, u kojem je izboreno doigravanje iz drugog plana. A tada je krenuo taj dodatni dio natjecanja, u kojem je Bedekovčina pokazala pravo lice i izniman napredak, te je sa 12 pobjeda i 2 neodlučena rezultata osigurala 1. mjesto i plasman u 1. hrvatsku ligu za svoj uzrast. U ovu zadnju utakmicu lišeni bilo kakve rezultatske neizvjesnosti, rukometaši Bedekovčine, ispražnjeni nakon utakmice 4 dana prije kod izravnog konkurenta Gorice, krenuli su malo usporenije, pa je gost, iako s igračem manje, jer je na utakmicu stigao sa samo 6 igrača, na početku i vodio do dva gola razlike. No, sredinom poluvremena Bedekovčina preuzima vodstvo i na poluvrijeme odlazi sa 15:14. U nastavku prednost raste, igraju svi igrači a impresivan je Marko Mohač na desnom krilu, koji je izludio gostujućeg golmana Karla Kovača zabivši mu ''krivom'' rukom 8 golova, od čega 5 u 10 minuta nastavka od 30. do 40. minute. Odličan je bio i Tibor Turković sa 7 golova, a Dejan Končić i Karlo Jurina, koji su vukli Bedekovčinu do ove titule, zabili su ovaj put, uz nešto manju minutažu 5 odnosno 3 gola. Na kraju ostvarena je sigurna pobjeda 33:28 i slavlje je moglo početi.

Ludnica na tribinama

Da se nešto veliko stvara u rukometnoj Bedekovčini, uvjerili smo se i nakon pogleda na tribina. 200-tinjak navijača od početka do kraja bodrilo je svoje mlade ljubimce, predvođeni skupinom mladih navijača koji su pred sobom imali transparent Bedeks boys, a nakon kraja utakmice krenulo je veliko slavlje. Pehar pobjednicima, točnije kapetanu Karu Jurini uručio je delegat utakmice Žarko Jerneić, u kratkom govoru igračima i treneru čestitala je predsjednica kluba Aleksandra Kuleš, ujedno uputivši i veliku zahvalu roditeljima i navijačima i najavivši nakon ljetnog odmora nastup u 1. hrvatskoj kadetskoj ligi. I načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban nije propustio pozdraviti novi ponos sportske Bedekovčine. Sve u svemu, bio je to jedan lijepi dan za slavlje na kraju naporne ali izvrsne sezone za kadete RK Bedekovčina.

RK BEDEKOVČINA – RK LIBRA TEHNIČAR 33:28 (15:14)

BEDEKOVČINA: Dvorana SŠ Bedekovčina GLEDATELJA: 300 Suci: Kozjak i Volarić (oba Zagreb)

BEDEKOVČINA: Pavetić, K. Kuleš, D. Končić 5, M. Kuleš 2, Boroš 1, Turković 7, Mohač 8, Tkalčević, Kovaćić 1, Draganić, Habulin, Skozrit, Jurina 3, Ded 3 Šoštar 3; TRENER: Filip Martinić