VINKOVO NA POČETKU HRVATSKE, U ILOKU

Autor zagorje.com

Dunavsko kraljevstvo vina i starina

UVIJEK UNIKATAN, UVIJEK ČAROBNIM BOJAMA DUNAVA PROŠARAN...
ILOK U SVA ČETIRI GODIŠNJA DOBA

Jeste li dovoljno zaljubljeni... u zimu onakvu kakvu želite da ona bude? Znate li put do predivnih destinacija, susretljivih i toplih domaćina, do predivnih doživljaja i ugodom prožetih trenutaka, koji se pamte i po koje se uvijek rado vraćamo?

OTKRIT ĆEMO VAM PUT DO VINA I STARINA, BAJKOVITOG ILOKA, PROŽETOG SNAGOM DUNAVA... Samo požurite... Ne gubite vrijeme, jer svaki dan ovdje je prekratak, svaki susret i doživljaj predragocjen da ga propustite. Mali gradić na istoku vrijedan je posjeta, stoga se smjestite u nekom od iločkih smještajnih objekata, odaberite nešto od preporučenih sadržaja,
odmorite se i uživajte!

ILOK JE NAJISTOČNIJE NASELJE U HRVATSKOJ

... s potpisom srijemskog vinogorja na obroncima Fruške Gore. Ovdje je srednjovjekovni plato s očuvanom tvrđavom (14.-15.st.), crkva i svetište sv. Ivana Kapistrana, stari vinski podrumi posebne arhitekture (15.-18.st), rijetki osmanlijski spomenici Turbe i Hamam iz doba Suelejmana Veličanstvenog, dvorac kneževa Odescalchi u kojem je vrhunski i moderni postav Muzeja Grada Iloka. Šetnju starim gradom završite posjetom drevnim podrumima u kojima se čuvaju i kušaju vrhunska vina. Neka možete kušati samo ondje. Preporučujemo Vam iločki traminac za kojeg većina stručnjaka kaže da je najbolji u ovom dijelu Europe. Obvezno posjetite i neke od brojnih iločkih obiteljskih vinarija, kušajte graševinu, frankovku i druga vina uz ugodnu atmosferu, prirodu i domaćine. Neka možete kušati samo ondje.

U ILOKU MOŽETE TURISTIČKIM VLAKIĆEM ZAPLOVITI SLIKOVITIM SRIJEMSKIM VINOGORJEM ILI DUNAVOM BRODOM "DANUBIUS"

Sa Staroga grada pruža Vam se spektakularan pogled na Dunav i bačku ravnicu mameći vas da u ovoj idili ostanete koji dan duže kako bi uživali u uređenom šetalištu i aktivno se odmorili. Prošećite parkom ispod južne strane tvrđave. Ondje ćete pronaći rijetko drvo – ginko biloba, a potom se spustite stazom sa sjeverne strane tvrđave do Dunavca i Dunava, no… Nakon šetnje treba se ugrijati i obnoviti energiju. Kušajte voćne mirise i okuse rakija i likera na mjestu gdje se spravljaju, a pored njih ne propustiti vrhunski iločki vinjak.

POSJETITE I UŽIVAJTE U ILOČKIM RESTORANIMA
...osobito u ribljim specijalitetima, ali ne zaboraviti probati i „Iločki čevap“, taške, palačinke u vinskom šatou i druge špecije. Naša je preporuka menu s oznakom „Okusi Srijema i Slavonije“.

PREPORUČAMO VAM DA POSJETITE I DRUGA MJESTA U SRIJEMU, SLAVONIJI I PODUNAVLJU
Unajmite vodiča, agenciju ili kreirajte svoj osobni itinerer i prepustiti se ležernom doživljaju dunavskog kraljevstva vina i starina kroz sva četiri godišnja doba.

DOBRO DOŠLI U EUROPSKU DESTINACIJU IZVRSNOSTI 2017./VUKOVAR-VUČEDOL-ILOK
Destinacija Vukovar-Vučedol-Iok” pobjednik je ovogodišnjeg izbora za nacionalnu Eden destinaciju 2017., čime je postala i dio EU mreže europskih destinacija izvrsnosti.

OČEKUJEMO VAS ...

19.- 22.01.2018.

VINKOVO U ILOKU
Više na: www.turizamilok.hr
PRATITE NAS I NA FACEBOOK STRANICI:
https://www.facebook.com/VisitIlok/

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ILOKA - TURISTIČKI URED
Trg Nikole Iločkog 13, 32 236 ILOK
tel/fax. 032/ 590 020; 032/ 592 966, e-mail: tourismilok@gmail.com

https://twitter.com/TurizamILOK