Poduzeće KRKLEC-METAL d.o.o. provelo projekt izgradnje hale za izradu metalnih konstrukcija

Autor HB

Poduzeće KRKLEC-METAL d.o.o. provelo projekt izgradnje hale za izradu metalnih konstrukcija ukupne vrijednosti 8.578.000 HRK uz bespovratna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Poduzeću KRKLEC-METAL d.o.o. iz Klenovca Humskog krajem 2016. godine odobrena su bespovratna sredstva za projekt „Izgradnja poslovne građevine za izradu metalnih konstrukcija“ u sklopu natječaja „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“. U sklopu navedenog natječaja iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, za projekt ukupne vrijednosti 8.578.000,00 HRK odobreno je ukupno 2.991.622,66 HRK bespovratnih sredstava.

Provedba projekta započela je u siječnju 2016. godine, a završava u rujnu 2017. godine stavljanjem u uporabu hale za izradu metalnih konstrukcija. Izgradnjom i opremanjem nove hale u koju će se preseliti i dio postojećih strojeva i opreme poduzeće KRKLEC-METAL d.o.o. povećat će kapacitete za proizvodnju metalnih konstrukcija, dijelova strojeva i uređaja, te optimizirati proizvodni proces kroz smanjenje troškova proizvodnje i povećanje učinkovitosti zaposlenika. Povećanje kapaciteta proizvodnje zahtijeva i zapošljavanje novih djelatnika, pa će se po realizaciji projekta otvoriti i 6 novih radnih mjesta. Planiranim povećanjem izvoza na tržišta Austrije, Njemačke i Italije smanjit će ovisnost o domaćem tržištu te povećati profitabilnost i poboljšati likvidnost poslovanja.

Projekt je uspješno pripremljen i proveden zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaju postojeće stanje i buduće potrebe poduzeća te vanjskih suradnika odnosno consulting tima širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost poduzeća KRKLEC-METAL d.o.o.::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::